Hapert en Dommelen in evenwicht.

Met nog 6 wedstrijden voor de boeg in deze competitie is Hapert, als er geen gekke dingen gebeuren, verzekerd van handhaving in de derde klasse.

In theorie uiteraard nog niet en daarom zijn de punten die er te halen zijn tegen directe concurrenten uitermate belangrijk. In dat licht werd Dommelen ontvangen in Hapert.

Hapert was vanaf de aftrap bovenliggend. Dommelen gunde Hapert de bal en Hapert was op haar beurt geduldig. De bal werd achterin rond gespeeld en op te juiste moment werd diepte gezocht en geprobeerd de voorwaartsen te bereiken. De gasten waren in het eerste bedrijf nauwelijks gevaarlijk en ook Hapert had het moeilijk om voetballend het verschil te maken. Wel was Hapert gevaarlijk uit dode spelmomenten en dan met name uit hoekschoppen. Een korte corner tot kunst proberen te verheffen, daar leek het een beetje op .Dommelen erkende het probleem, maar wist het niet te tackelen. In de 26e minuut had Pedro Mendes Hapert op voorsprong kunnen en misschien wel moeten zetten. Een korte hoekschop kwam bij de 2e paal op het hoofd van Pedro, maar deze zag de bal ter nauwer nood over gaan. Na ruim een half uur spelen kwam Hapert dan toch verdiend op voorsprong. Een verre inworp van Luuk Saris kwam via Dave Koolen en Jordi Huijbregts bij Kevin Raaijmakers en laatstgenoemde twijfelde geen moment. Van ruim 16 meter liet hij doelman Van Betten kansloos. Een verdiende minimale voorsprong die Hapert de rust mee in nam.

Niet verzwakken. Blijf geconcentreerd. We zijn er nog niet. Allemaal dooddoeners. Na krap een minuut spelen in de 2e helft wist Dommelen te profiteren van onachtzaamheid bij Hapert. Een lange bal belandde op rechts bij Anwar Janssen en diens voorzet werd onderweg juist voldoende getoucheerd om panklaar neer te vallen voor de voeten van Tim de Bie, welke zich deze buitenkans niet liet ontnemen en beheerst van dichtbij de gelijkmaker liet noteren. Na een lastig kwartier was Hapert van de schrik bekomen en nam het langzaam maar zeker weer het initiatief. Dommelen was niet meer bij machte om het Hapert echt moeilijk te maken en Hapert hinkte op twee gedachten; Gaan voor de volle winst met alle risico’s van dienst of het puntje koesteren. Dommelen staat onder Hapert en het kwam met een gelijk spel niet dichterbij. Uiteindelijk stond het gelijk spel na ruim negentig minuten nog steeds op het scorebord.

Een puntendeling die over de volle 90 minuten terecht is en waar Hapert, kijkende naar de ranglijst, tevreden mee is.

Klik hier voor de foto`s

 

Uitslagen zondag 22 april 2018
Hapert 1 – Dommelen 1 1-1
Hapert 2 – Reusel Sport CT3 0-0
Dommelen 3 – Hapert 3 niet gespeeld
HMVV 6 – Hapert 4 1-2
Hapert 5 – Vessem 3 3-1
Woenselse Boys 8 – Hapert 6 5-0
Hapert 7 – De Weebosch 3 2-2
Hapert DA1 – Bergeijk DA1 1-4

Programma donderdag 26 april 2018
De Valk 3 – Hapert 3 18:45 uur
Hapert 5 – Hulsel 3 19:00 uur

Programma zaterdag 28 april 2018
Hapert 3 – Rood Wit V 3 16:30 uur

Programma zondag 29 april 2018
Hapert 2 – De Valk 2 12:00 uur
Netersel 3- Hapert 4 10:30 uur
Hapert 6 – Reusel Sport CT 10 12:00 uur
Hapert 7 – EFC 10 10:00 uur
EMK DA1 – Hapert DA1 13:00 uur