Hapert geeft DBS het nakijken

De eerste wedstrijd van het seizoen wist Hapert in Eindhoven nipt te winnen van DBS.

DBS wist toen de verdediging van de rood blauwen niet te kraken en Hapert had toen aan een rake vrije trap van Kevin Raaijmakers voldoende voor de volle winst. DBS verkeert ondertussen in de degradatie zone en zal alles uit de kast trekken om Hapert nu wel te verslaan.

Zo werd Adil Ramzi maar weer eens opgetrommeld om het voortouw te nemen in de spits. Maar het was de thuisploeg die al in de tweede minuut toesloeg. De scheidsrechter gaf goed voordeel na een overtreding op de op links opstomende Luuk Saris, waardoor Kevin Raaijmakers in staat was om de vrijstaande Jordi Huijbregts op maat te bedienen. Jordi liet met de binnenkant voet doelman Ter Haar kansloos. Een hele vroege voorsprong voor Hapert dus en weer moest DBS in de achtervolging op de rood blauwen. DBS moest nu en Hapert kon afwachten. Veel van het spel speelde zich dan ook af op de helft van Hapert. DBS had veel de bal, maar deed daar te weinig mee. Pas na een klein half uur spelen kreeg het de eerste echt grote kans. Eén van de spitsen mocht in buitenspel positie door en kwam alleen op keeper Storms af. Hij schoot echter bloedeloos voorlangs. Verder kreeg Hapert een paar schoten van afstand te verwerken, maar gevaarlijk werd het pas weer net voor rust. Een vrije trap van DBS trof de lat en de tweede bal werd zwak naast gekopt.

In de tweede helft een vergelijkbaar spelbeeld, maar nu bleef Hapert rustiger. Waar het in de eerste helft nog wel eens uit de organisatie dreigde te lopen, stond die nu weer als een huis. DBS probeerde een doelpunt te forceren en het kreeg daartoe ook wel een paar mogelijkheden. Zo ging een schot, net binnen de 16 ineens genomen door Ramzi, gelukkig voor Hapert net over. Verder moest DBS het vooral hebben van vrije trappen op en rond het strafschopgebied. Maar ook hiermee werd Hapert niet in de verlegenheid gebracht. Spaarzaam kwam Hapert eruit en het was gevaarlijk toen Brian Tijssen het ook maar eens van afstand probeerde. Zijn schot ging ter nauwer nood via de keeper en de lat over. Uit de daaruit volgende hoekschop was Pedro Mendes bij de tweede paal bijna trefzeker, maar ook hij vond doelman Ter Haar op zijn weg. Naar mate de tweede helft vorderde kwam er ook meer ruimte voor Hapert om te voetballen. De krachten bij DBS vloeiden wat weg en in het laatste kwartier waren de grootste kansen weer voor Hapert. Yorick Hooijen kwam oog in oog met de keeper, maar ook nu was Ter Haar sterk en keerde de inzet. In de blessuretijd raakte Hapert nog een keer de lat, schoot Yorick van Veldhoven nog op de keeper en werd een schot van Kevin Raaijmakers gekraakt.

Wederom een krappe zege op het kwakkelende DBS dus. Maar ook krappe zeges in mindere wedstrijden leveren gewoon 3 volle punten op.

Klik hier voor de foto`s