Hapert ontsnapt tegen Spoordonkse Boys

Met de midweekse winst op PSV av in de binnenzak ontving Hapert met vertrouwen Spoordonkse Boys. Een tegenstander waartegen het nog wat goed te maken had.

Eerder liep Hapert een zeperd op tegen de lager geklasseerde boys uit Spoordonk.

Die extra motivatie was in de eerste helft niet zichtbaar in het spel van Hapert. Het waren juist de bezoekers die het heft in handen namen en overal op het veld net wat gretiger waren dan Hapert. Goed was het spel niet, maar de gasten waren duidelijk van plan hun huid duur te verkopen en lieten zien dat er met hard werken wellicht wat te halen viel. Grote kansen dwongen geen van beide partijen af. Toch kwam Spoordonk verdient op voorsprong na ruim een half uur spelen. Weggelopen uit de rug van Yorick Hooijen mocht een middenvelder van afstand aanleggen om Jesper Storms onder vuur te nemen. Laatstgenoemde pareerde de inzet wel maar kon niet voorkomen dat Roel van Nunen namens de bezoekers van dichtbij de tweede bal kon oppikken en voor de openingstreffer kon zorgen. Een verdiende voorsprong voor de Spoordonkse Boys die het zonder problemen vasthield tot aan het rustsignaal.

In de tweede helft lukte het Hapert wel om meer druk te zetten en de gasten wat terug te dringen. Ook nu weer zonder veel kansen. Mauro van Houtum kreeg uiteindelijk de grootste namens Hapert, maar hij schoot te zwak in waardoor doelman Van Agt niet in de problemen kwam. Spoordonk was niet meer bij machte om zelf bepalend te zijn. Zo nu en dan werd het wel gevaarlijk uit de counter, maar grote kansen bleven ook hier uit. Naar mate de wedstrijd vorderde werd het spel wat grimmiger. Aan beide zijden werden wat gele kaart uitgedeeld. Hapert wisselde drie maal en probeerde met vereende krachten toch nog wat te forceren. Mooi of goed was het allemaal al lang niet meer. Het was hopen dat de bal een keer goed wilde vallen. Hapert kreeg van scheidsrechter Scheffers 6 minuten extra tijd en in de 4e daarvan had het dat beetje geluk waar het naar op zoek was. Een hoge bal in een rommelig strafschopgebied werd in eerste instantie door Yorick van Veldhoven op de lat gekopt. In de rebound maakte hij gebruik van zijn hele lichaam om de bal met succes achter keeper Van Agt te krijgen.

Een gelijkmaker dus in de slotminuten van een zwaarbevochten wedstrijd. Nu viel het goed uit voor de thuisploeg. Eerder deze competitie had Spoordonk dat geluk aan haar zijde door toen in de slotminuut vanuit vermeend buitenspel positie de winnende te mogen aantekenen.

Klik hier voor de foto`s

Uitslagen donderdag 12 april 2018
Hapert 1 – PSV 1 4-1