Hapert verslaat en passeert PSV AV

In verband met de vele afgelastingen na de winterstop stond voor het eerste elftal donderdag een inhaalwedstrijd op het programma.

Voorafgaand aan de wedstrijd had de tegenstander van vandaag, PSV AV, één punt meer en dus wist Hapert wat het moest doen.

In een erg rommelige eerste helft met veel foute passes en aannames, was het voornamelijk Hapert dat de bal had. Met veel positiewisselingen wist het voor dreiging te zorgen, maar tot echte kansen leidde dit niet. Bij de eerste echt kans was het direct raak. Kevin Raaijmakers liet een bal op twintig meter van de goal vallen op Yorick Hooyen en hij liet met een strakke, lage schuiver via de binnenkant van de paal de openingstreffer noteren. Een enkele minuten later lag de bal voor de tweede keer in het Eindhovense doel. Een counter over meerdere schijven belande uiteindelijk bij Kevin die met een bekeken balletje de keeper kansloos liet, 2-0.

In de tweede helft beet PSV AV meer van zich af en ging het feller en met meer overtuiging de duels aan. Na een aantal doelpogingen wist het na tien minuten in de tweede helft de aansluitingstreffer te maken. Mike Hovestadt schoot een vrije trap snoeihard binnen. Dit was het signaal voor Hapert dat het nog niet gespeeld was en dat er meer energie in de wedstrijd gestopt moest worden.

En dit gebeurde, want drie minuten na het tegendoelpunt, wist Dave Koolen met een schitterend afstandsschot de kruising te vinden en dit betekende dat de marge weer twee was. Vanaf dit moment werden de ruimtes op het veld groter en dit zorgde ervoor dat Hapert de ruimte had om te counteren. Uiteindelijk was het Jordi Huijbregts die vanuit zo’n counter twintig minuten voor tijd alleen op de keeper af kon gaan en de eindstand bepaalde op 4-1.

Een verdiende overwinning voor het eerste elftal waardoor het PSV AV passeert op de ranglijst. Met 28 punten uit 19 wedstrijden en een zevende positie kent vv Hapert als promovendus een uitstekend seizoen en zondag wacht alweer de volgende tegenstander, Spoordonkse Boys.