Hapert werkt zich langs DVG

Een vergelijking met het weer van de laatste weken is op zijn plaats als we het vertoonde spel van Hapert bekijken;

wisselvallig. Verschillende spelsystemen passeren de revue, maar conclusie is dat Hapert te weinig scoort en teveel goals tegen krijgt. Deze week wederom een kans om deze trend te keren als Hapert op bezoek gaat bij DVG in Liempde.

Hapert begon sterk en scherp aan de wedstrijd met de nodige druk vooruit. Dat resulteerde al vrij snel in een schietkans voor Jordi Huijbregts, maar hij zag zijn inzet gekeerd door de keeper van DVG. DVG had het lastiger in het begin, maar het werd bijna onbedoeld door Hapert in het zadel geholpen toen centrale verdediger Sander Raaijmakers uitgleed op het moment dat hij werd aangespeeld. Gelukkig voor Hapert liep het goed af. Hapert bleef dreigend, maar het kon niet voorkomen dat ook de thuisploeg zo nu en dan voor een hachelijke situatie in het strafschopgebied zorgde. Na een klein half uur spelen kreeg Hapert loon naar werken. Mauro van Houtum gaf een afgemeten voorzet op de bij de tweede paal staande Dave Koolen. Laatstgenoemde liet de bal op zijn hoofd vallen en verraste daarmee de doelman;0-1.

Lang konden de bezoekers echter niet genieten van de voorsprong. Even wat minder druk op de bal en DVG kon profiteren. Luuk van de Ven schoot een lage voorzet diagonaal binnen en zorgde hiermee voor de gelijkmaker. Hapert had even tijd nodig om zich te herpakken, maar richting het einde van de eerste helft was het spel weer beter en kreeg het weer kansen. Thom Lauwers schoot via de keeper net over, maar had meer geluk toen hij 5 minuten voor tijd een vrije trap mocht nemen op randje 16 meter. Hij gaf de bal een vervelende stuit mee waarop de DVG doelman zich verkeek. Hij grabbelde nog wel, maar kon niet voorkomen dat de bal achter de lijn belandde. Geconstateerd door de goed opgestelde scheidsrechter Hupkes.

Hapert ging dus alsnog met een kleine voorsprong de rust in.

Taak om het hoge tempo en de grote energie ook in de tweede helft vol te houden. En daar ging het in het eerste deel na rust mis. DVG was nu gretiger en licht bovenliggend. In de 55e minuut werd het ook beloond toen Bart de Wind na een hoekschop vrij mocht inkoppen. De stand weer gelijk en weer moest Hapert opnieuw beginnen. Langzaam maar zeker kwam de wilskracht en vechtlust weer terug en werd het spel weer iets beter.  Veel druk op de bal maakte dat de keeper van DVG voor de tweede keer deze middag ongelukkig was. Hij kreeg een hoge terugspeelbal aanvankelijk zeer bekwaam onder controle, maar in het vervolg schoot hij tegen de snel inlopende Jordi Huijbregts op. En dan heb je wat geluk nodig, maar in dit geval caramboleerde precies het doel in. Weer een minimale voorsprong voor Hapert en die stond het in het vervolg van de wedstrijd niet meer af.

3 belangrijke punten voor Hapert in de strijd om klassenbehoud.

Klik hier voor de foto`s

Uitslagen zondag 25 maart 2018

DVG 1 – Hapert 1