Hapert wint nipt maar verdiend!!

Het behalen van het vooraf afgegeven doel, klassenbehoud, is met de overwinning van vorige week uit tegen DVG, weer een stapje dichterbij gekomen.

Zeker zijn de rood blauwen nog niet, daarvoor zijn nog enkele punten nodig. Als het die punten juist pakt tegen concurrenten dan tellen ze dubbel. Daarom is er voor Hapert alles aan gelegen om de bezoekers uit Borkel en Schaft deze week op een nederlaag te tracteren.

De gastgevers begonnen goed aan de wedstrijd. Aan beide zijden werd veel strijd geleverd, maar met name Hapert was tot twee keer toe gevaarlijk uit een korte corner. BES was voetballend minder, maar probeerde middels lange ballen de snelle spitsen Van der Honing en Winters aan het werk te zetten. Na ruim een kwartier spelen was Maikel vd Honing sterk met de kop, maar de bal miste richting. Aan de andere kant was Hapert dichtbij de openingstreffer. Een perfect lopende aanval via Rik Verdonschot en Dave Koolen eindigde bij de vrij staande Thom Lauwers. Laatst genoemde zag zijn inzet van dichtbij middels een reflex gekeerd worden door de doelman van BES. Langzaam maar zeker kreeg Hapert voetballend een overwicht en gaf het nauwelijks wat weg. Toch duurde het ruim een half uur voordat het overwicht ook zichtbaar werd op het scorebord. Jordi Huijbregts tekende voor de 1-0. Hij werd op maat bediend door Dave Koolen, die op zijn beurt de bal kreeg van een opstomende Thom Lauwers. Een verdiende voorsprong in een wedstrijd die tot dan toe geen uitgespeelde kansen voor BES kende en waarin Hapert zichzelf tekort deed door niet vaker te scoren. Zo belandde een vrije trap van de uitblinkende Brian Tijssen op slag van rust nog op de onderkant van de lat.

Zowel Hapert als BES kwamen scherp uit de kleedkamers. Aanvankelijk leek BES wat meer druk te kunnen uitoefenen, maar uiteindelijk was Hapert de gevaarlijkste ploeg. Mike Tijssen deed Ibrahimovics bijna verbleken toen hij vanaf eigen helft het vijandelijk doel onder vuur nam. Ter nauwer nood bracht de BES goalie redding en ging de bal via de lat over. Even later was Hapert nu wel succesvol uit een korte corner. Brian Tijssen schoot de bal hard binnen vanaf rand 16 meter. Wederom kon Hapert niet lang genieten van de ruime voorsprong. Nagenoeg uit het niets schoot Bart Winters de bal hard achter doelman Storms en was de spanning terug in de wedstrijd. Het momentum lag vanaf dat moment bij BES en een klein kwartier voor tijd was het wederom Bart Winters die, ditmaal met het hoofd, keeper Storms te machtig was. 2 goals voor BES uit feitelijk nul uitgespeelde kansen. Zoals gezegd lag het momentum bij de bezoekers en die gingen op zoek naar de winst. Niet tevreden met een puntendeling gaven ze Hapert uiteindelijk teveel ruimte. Dave Koolen wist daar een paar minuten voor tijd van te profiteren. Hij schoof de bal met links hard en laag in de verre hoek en zorgde voor een nieuwe voorsprong voor Hapert. Die stond het ook niet meer af, ondanks opportunistisch voetbal van BES.

Een belangrijke overwinning voor Hapert. Het doet hiermee goede zaken in het behalen van de vooraf bepaalde doelstelling; handhaving in de derde klasse.

Klik hier voor de foto`s

Uitslagen zondag 1 april 2018
Hapert 1 – BES 1 3-2