Hapert wint opnieuw van Bladella

In het begin van dit seizoen wist Hapert in Bladel onverwacht te winnen van Bladella. Daarna deed Bladella het beter dan Hapert en heeft het vrijwel constant mee gedaan om de bovenste plaatsen.

De kampioen is ondertussen bekend. Rest het spelen voor andere doelen, zoals daar zijn de periodetitels. Deze wedstrijd is eerder afgelast en telt daarom nog mee voor de tweede periode. Een tweede periode die voor Bladella nog haalbaar is bij winst op Hapert. Dan heeft het haar lot in eigen hand. Voor Hapert staat nagenoeg alleen het eergevoel op het spel. Maar het is een derby en daarvoor gelden andere wetten en is extra motivatie niet nodig.

Ondanks de omstandigheden: warm weer, een hard hobbelig en bloemig veld was de thuisploeg allerminst onder de indruk van de intenties en belangen van Bladella. Hapert probeerde het geduld te bewaren en Bladel leek niet echt een strijdplan te hebben om het Hapert moeilijk te maken. Na een kwartier was Hapert dichtbij de openingstreffer. Dave Koolen verraste bijna een twijfelende doelman Nick Vermeiren. De inzet werd op doellijn gekeerd. Bladella dwong nauwelijks iets af en de mogelijkheden beperkten zich tot een paar afstandsschoten uit de tweede lijn door Anel Selimovics. Doelman Jesper Storms was niet onder de indruk. Net voor rust was uitblinker Pedro Mendes dicht bij de openingstreffer. Zijn kopbal miste net de juiste richting.

Na de rust drong Bladella wat meer aan. Nog steeds zonder een echt plan. Veel lange ballen werden door doelman Vermeiren redelijk kansloos de diepte in gepompt. Halverwege de tweede helft beloonde Hapert zichzelf. Een vrije trap kwam via Yorick Hooijen bij Pedro Mendes. Pedro passeerde in één beweging de kansloze Anel Selimovics en bediende de inlopende Jordi Huijbregts op maat. Met nog een klein half uur te spelen koesterde Hapert de voorsprong en wist Bladella zich geen raad met de ontstane situatie. Lange ballen en geen idee kenmerkte het spel. Redelijk makkelijk te verdedigen hield Hapert stand. Zes minuten voor tijd verdubbelde de ingevallen Yorick van Veldhoven voor de thuisploeg de score. Bladella kwam nog terug tot 2-1 maar wist Hapert verder niet meer in de problemen te brengen.

Feest in Hapert; In één seizoen twee keer winst op Bladella telt!! Verzachtend voor Bladella; door het gelijke spel van BES tegen Reusel Sport heeft Bladella de tweede periode nog steeds in eigen hand. Winnen tegen BES aanstaande donderdag volstaat voor het winnen van de tweede periode.

 

Uitslagen zondag 6 mei 2018
Hapert 1 – Bladella 1 2-1
Hapert 2 – UNA 3 4-2
Brabantia 6 – Hapert 3 6-0
Hapert 4 – Casteren 2 1-0
HMVV 5 – Hapert 5 1-5
Steensel 3 – Hapert 6 3-0
Hapert DA1 – Beerse Boys DA3 3-3

Programma donderdag 10 mei 2018 (Hemelvaartsdag)
Hapert 1 – DBS 1 14:30 uur
Hapert 2 – Wodan 4 12:00 uur
Hapert 3 – De Valk 3 10:00 uur
Hapert DA1 – RPC DA1 10:00 uur

 

Programma zondag 13 mei 2018
Reusel Sport CT 1 – Hapert 1 14:30 uur
FC Cranendonck 2 – Hapert 2 11:30 uur
Hapert 3 – Reusel Sport CT 4 10:00 uur
Hapert 4 – Reusel Sport CT 7 10:00 uur
Bladella 9 – Hapert 5 09:45 uur
Hapert 6 – Bergeijk 9 12:00 uur
De Raven 4 – Hapert 7 10:15 uur
RPC DA1 – Hapert DA1 12:00 uur