Hapert 1 wedstrijd verslagen

24-09-2017
DBS1 - Hapert 1  0-1
Na een extra lange voorbereiding dit jaar, was het afgelopen zondag dan eindelijk weer zover; de start van de nieuwe voetbalcompetitie.Voor Hapert een nieuw begin in een nieuwe, hogere klasse. Een planmatige gestructureerde voorbereiding met als doel om fit en klaar aan de uitdaging te kunnen beginnen. De eerste hindernis die genomen moest worden was DBS uit Eindhoven.
Hapert begon geconcentreerd aan de wedstrijd. Beide teams zakten bij bal verlies in en lieten de tegenstander opbouwen. DBS was in de beginfase wat vaker aan de bal, maar tot echte kansen kwam het niet. Het bleef bij afstandsschoten, maar daarmee bracht het Hapert goalie Jesper Storms niet in verlegenheid. Hapert zelf deed zo nu en dan wat terug, maar aanvankelijk kwamen ook de gasten niet tot grote kansen. Uiteindelijk brak Hapert de wedstrijd open uit een dood spelmoment. Het kreeg een vrije trap op ruim 20 meter van het doel van DBS welke een kolfje naar de hand bleek van Kevin Raaijmakers. Hij krulde de bal met zijn linker over de muur en liet doelman Tim te Haar kansloos. Meer balbezit en misschien ook wel het betere van het spel voor DBS, maar het doelpunt en de voorsprong voor Hapert. Ook in het resterende kwartier van de eerste helft bleef Hapert de beste kansen krijgen, maar gescoord werd er niet meer in het eerste bedrijf.
Na de rust werd Hapert op de rechterflank een paar keer op snelheid verrast. Gelukkig voor de bezoekers was de eindpass steeds onvoldoende, maar dreigend was het wel. DBS ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker en drong aan. In de counter was Hapert steeds gevaarlijk. Kevin Raaijmakers raakte de late en was even later verrast toen hij ineens nog een grote kans kreeg, waardoor zijn stift in schoonheid smoorde. DBS moest het ondertussen doen met vrije trappen van circa 20 meter, maar het vangnet bleek te klein. Hapert Linksback Luuk Saris kwam met nog 25 minuten op de klok, na een solo, 1 op 1 met de doelman van DBS, maar moest hierin toch zijn meerdere erkennen. De gastgevers bleven echter aandringen en zo nu en dan moest doelman Storms ingrijpen. Een kwartier voor tijd was DBS er dichtbij, maar Jesper Storms wist ook een tweede bal te verwerken tot hoekschop.
Omdat DBS inmiddels alles op alles zette, kwam er ruimte achter hun verdediging. Hierdoor waren de beste kansen in de slotfase voor de Hapert, maar de bezoekers wisten hier niet meer van te profiteren. Wel werd de 0-1 overwinning over de streep getrokken en de eerste drie punten van het seizoen op de ranglijst bijgeschreven.
Volgende week ontvangt Hapert titelkandidaat Valkenswaard op de Lemelvelden. Dan mag de ploeg van trainer Peter Jonkman laten zien wat deze eerste overwinning echt waard is.