Nadat vorige week Budel met de punten aan de haal ging in en tegen Hapert, moest Hapert dit weekend aantreden tegen het hooggeplaatste SV Valkenswaard. Op papier een heel lastige tegenstander voor de rood blauwen, maar de geleverde inzet en beleving zal toch wel een keer beloond worden?

Valkenswaard drong Hapert in de openingsfase terug op eigen helft. Dat was ook verwacht en onderdeel van het strijdplan. Weinig ruimte laten achter de eigen verdediging, zodat met name de snelle rechtersprits Nick Thijssen beteugeld kon worden. En dan in de omschakeling proberen gevaarlijk te worden. Van dat laatste kwam aanvankelijk weinig terecht. Het lukte Hapert wel om Valkenswaard, door goed georganiseerd en compact te gaan staan, van zich af te houden. De thuisploeg was bovenliggend, maar het kreeg toch geen echt grote kansen. Na een half uur spelen, net toen Hapert wat lucht leek te krijgen, kreeg Valkenswaard de grootste kans van de wedstrijd. Doelman Jesper Storms moest, op een diagonaal ingekopte bal, gestrekt naar de hoek. Met zijn vingertoppen tikte hij de bal tot hoekschop. Hapert creëerde in het eerste bedrijf zelf eigenlijk niets en was tevreden met de 0-0 als ruststand.

Na de thee kon Hapert iets beter meedoen. Valkenswaard probeerde het wel, maar echte kansen kreeg het ook nu niet. De frustratie hierover nam zienderogen toe en scheidsrechter Geertsen had bij tijd en wijlen zijn handen meer dan vol aan het getoonde theater en gezeur. Aan beide zijden vielen een paar gele kaarten. De minuten telden langzaam weg en Valkenswaard probeerde door een offensieve wissel wat te forceren. Eigenlijk met een tegengesteld resultaat, want nu kreeg Hapert wat meer ruimte voorin en werd het richting het einde van de wedstrijd toch nog gevaarlijk en had een doelpunt er zo maar in gezeten. Valkenswaard verzuimde te voetballen, maar probeerde door lange ballen een gaatje te vinden. Overal op het veld werden duellen niet helemaal fair uitgevochten, helaas soms ook buiten het zicht van de scheidsrechter. Met nog een paar minuten op de klok sloeg de vlam weer eens in de pan; een onnodig opstootje waarbij alles en iedereen zich meende te moeten bemoeien. Toen Hapert leek een puntje te kunnen meenemen, kreeg de thuisploeg een makkelijk gegeven vrije trap op de rand van de 16 meter. Een kolfje naar de hand van Erwin Isbouts, die tot dat moment totaal uit de wedstrijd was gehouden door Thom Lauwers en die de daarover ontstane frustratie, al eerder in woord en gebaar had laten blijken richting mensen buiten de lijnen. 1 minuut voor tijd eiste hij ook nu weer een positieve en negatieve hoofdrol op. Positief, want hij schoot het buitenkansje feilloos via de binnenkant van de paal binnen. Negatief, omdat hij dit succes meende te moeten vieren op een manier die niet past bij een prima voetballer die hij eigenlijk is.

Ook na het eindsignaal etterde de frustratie aan beide zijden nog even door, maar de conclusie was wederom dat Hapert met lege handen staat. Valkenswaard heeft de overwinning zeker niet gestolen en van beide partijen ook het meest verdiend, maar als het dan net voor tijd op deze manier mis gaat, dat is dan wel erg zuur.

Kijk hier naar de foto`s