Na de nipte nederlaag van vorige week tegen concurrent Wodan, stond vandaag de wedstrijd tegen de voetbalclub van Son en Breugel op het programma. SBC staat op basis van verliespunten bovenaan en dus wisten de mannen dat ze een sterke tegenstander konden verwachten.

Hapert begon met enkele wijzigingen aan de aftrap door een dubbele schorsing en blessures. Dit veranderde echter weinig aan het strijdplan van de rood-blauwen; als collectief verdedigen en wachten op een uitbraakmogelijkheid. Dit zorgde ervoor dat er weinig kansen in het eerste deel van de wedstrijd te noteren waren en dat Hapert de zaken goed voor mekaar had.

Halverwege de eerste helft legde Kevin Raaijmakers aan voor een vrije trap aan de zijkant van het veld. De voorzet kwam bij de tweede paal bij Yorick Hooyen terecht, die de bal tegendraads via de binnenkant van de paal binnen kopte; 0-1. Hapert kon alleen niet lang van deze voorsprong genieten. Een speler van SBC dribbelde de zestien meter in, de bal werd achter getikt en waar iedereen dacht aan een hoekschop, besloot de scheidsrechter om de bal op de stip te leggen en dit cadeautje werd koelbloedig afgemaakt. Vijf minuten later kon SBC voor de tweede keer juichen. Een voorzet belande bij de eerste paal op het hoofd van de spits van SBC en deze verlengde hem over Jesper Storms heen.

Al snel in de tweede helft herstelde Hapert deze achterstand. Weer was het Kevin met een voorzet en deze keer wist Rik Verdonschot zijn hoofd er tegenaan te zetten en zorgde hiermee voor het tweede Hapertse doelpunt. Deze gelijkmaker gaf Hapert vertrouwen en het was via de omschakeling opzoek naar de voorsprong, die er in de 75e minuut leek te komen. Een voorzet vanaf rechts kwam bij Yorick terecht, hij verlengde hem met het hoofd naar Kevin en hij verschalkte de doelman van SBC met een lob. De grensrechter constateerde echter dat het buitenspel was en de scheidsrechter ging hier in mee.

Tien minuten voor tijd wist SBC toch de overwinning naar zich toe te trekken. Een schot van 30 meter vloog over Jesper Storms heen en ging via de onderkant van de lat en de lijn in het doel. Hapert zette nog eens aan en dit leidde tot een directe rode kaart voor SBC. Helaas kwamen er geen grote kansen meer voor Hapert en ging het, ondanks het erg goede spel, weer met lege handen naar huis.

Klik hier voor de foto`s