Na twee gelijke spelen en een afgelasting vorige week, was het voor de rood blauwen zaak om nu wel 3 punten in de tas mee terug te nemen uit Son. Daar wachtte deze zondag SBC. Een lastige uitwedstrijd voor Hapert, maar het kon hoop putten uit dezelfde wedstrijd vorig seizoen. Toen moest Hapert de punten weliswaar aan SBC laten, maar het spel was toen goed en deze wedstrijd was toen het begin van een hele mooie reeks.

Deze wetenschap zou voor Hapert motiverend moeten werken, maar daar was in het eerste deel van de wedstrijd weinig van te merken. Vanaf de aftrap werd Hapert teruggedrongen. SBC, geholpen door de wind in de rug, zette hoog druk. Het stroeve kunstgras was ook niet in Haperts voordeel, maar de bezoekers hadden weinig in te brengen. Dat resulteerde dan ook in een vroege voorsprong voor de thuisploeg. Een wat gekraakt schot belande voor de voeten van Joost van Hek en die wist daar wel raad mee. SBC wilde natuurlijk doordrukken en het kreeg daar ook wel kansen toe. Met wat kunst en vliegwerk bleef Hapert op de been en langzaam maar zeker kreeg het iets meer vat op het spel. Tot grote kansen kwam het eigenlijk niet. Hapert kwam goed weg toen een omhaal op de lat boven Jesper Storms uiteen spatte. Een omhaal waarbij ook gefloten had kunnen worden voor gevaarlijk spel overigens. Na een half uur spelen was er dan toch een goede kans voor Hapert, maar Dave Koolen zag zijn iets te zachte inzet te nauwer nood gekeerd worden. Op slag van rust leek dezelfde Dave Koolen wel de gelijkmaker te mogen noteren. Hij werd echter teruggefloten wegens vermeend buitenspel. Later werd door menigeen beweerd dat het geen buitenspel was overigens. Hapert doelman Jesper Storms voorkwam voor Hapert daarna nog dat SBC alsnog met een dubbele voorsprong mocht gaan rusten.

In de tweede helft een omgekeerd spelbeeld. Nu had Hapert wind mee en dat bleek toch wel van invloed. Nu speelde het spel zich grotendeels af op de helft van SBC. In de 50ste minuut kwam Jordi Huybregts oog in oog met de doelman, maar laatstgenoemde redde bekwaam. Hoewel Hapert nu bovenliggend was, waren het toch de gastgevers die weer scoorden. Het was voor de tweede keer Joos van Hek die een lange bal controleerde en hard via de onderkant van de lat binnenschoot. 2-0 met nog een half uur te spelen. Hapert gaf echter niet op werd beloond. Jordi Huybregts zag zijn tegendraads schot langzaam, maar buiten bereik van de doelman, in de verre hoek binnen gaan. Hapert ging daarna op zoek naar meer, maar moest alert blijven op de tegenstoten van SBC. 10 minuten voor tijd kwam het dan alsnog langszij. Op links kreeg Kevin Raaijmakers de bal en hij schoot van ver de bal over de iets voor zijn doel staande keer in de verre hoek. Een zondagsschot? Een voorzet? Een wereldgoal in elk geval.
Met de gelijke stand op het scorebord kregen beide teams nog wat mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer.

Dat maakt dat Hapert voor de derde keer dit seizoen niet verliest, maar helaas ook niet wint.

Klik hier voor de foto`s van de wedstrijd