RPC bleek vorige week echt één of twee maatjes te groot en wist terecht te winnen op de Lemelvelden. Deze week mochten de rood blauwen het opnieuw proberen tegen een uit de tweede klasse gedegradeerde tegenstander. In Eindhoven trof het VV Gestel, wat keurig tweede stond op de ranglijst.

In de warming up was de scherpte al zichtbaar en Hapert begon goed aan de wedstrijd. Beducht voor de gevaarlijke diepe crossballen van achteruit, probeerde het vanuit een goede organisatie aan voetballen toe te komen. Indien noodzakelijk werd de lange bal gehanteerd. Al na 5 minuten kwam Hapert op voorsprong. Op links liet Frans Leyten onbedoeld een bal onder zijn voet doorlopen, maar zette daardoor ook zijn directe tegenstander op het verkeerd been. Zijn lage voorzet ging aan de inlopende Yorick van Veldhoven voorbij, maar kwam precies bij de daarachter vrijstaande Mauro van Houtum terecht. Met buitenkant rechts tekende hij de 0-1 aan. Gestel kreeg vanaf dat moment wel wat duidelijker de overhand. Het werd zo nu en dan ook wel gevaarlijk, maar steeds trof het doelman Jesper Storms als sta in de weg. Hapert bleef overeind en liet bij vlagen ook aardig voetbal zien. De uitblinkende Mauro van Houtum kreeg het net voor rust nog een keer op zijn heupen en dribbelde over de as van het veld richting het Gestel doel. Zijn schot met links bleek onhoudbaar en zo mocht Hapert met een comfortabele 0-2 gaan rusten.

In de tweede helft was het vooral tegenhouden voor de rood blauwen. Gestel kreeg kansen maar liet die onbenut. Na ca een kwartier spelen in het tweede bedrijf wisten de gastgevers toch de ban te breken. Met een goed lopende aanval speelde het de verdediging van Hapert uit elkaar en van dichtbij was hun aanvoerder trefzeker. Aan Hapert zijde verzuimde deze middag echter niemand en als collectief verdedigde het de marginale voorsprong. In één aktie wist Sander Raaijmakers namens Hapert de bal twee keer van de lijn te halen. Dichterbij de gelijkmaker kwam Gestel niet meer. Het probeerde uit alle macht een doelpunt te forceren, maar de defensie van Hapert bleef overeind. Na 8 minuten extra tijd vond scheidsrechter Dorsman het wel genoeg en trok Hapert de broodnodige 3 punten over de streep.

Klik hier voor de foto`s