Vorige week ontbeerde het Hapert uit tegen Dommelen aan scorend vermogen en een beetje geluk. Dit weekend ontving het Wilhelmina Boys uit Best wat hun seizoenstart wel had weten op te fleuren door VV Gestel te verslaan.

Hapert begon redelijk tot goed aan de wedstrijd. Het probeerde voetballend op te bouwen en de gasten lieten dat ook toe. Zo nu en dan was er wel druk naar voren van de bezoekers, maar Hapert wist daar mee om te gaan. Al na ca 5 minuten moest Hapert verdediger Sander Raaijmakers geblesseerd het veld verlaten. Het spel ging redelijk gelijk op tot aan de 10e minuut van de wedstrijd. Toen was Mauro van Houtum op rechts zijn directe tegenstander Rico Klokgieters weer eens te slim af. Zijn voorzet belandde bij Kevin Raaijmakers die op zijn beurt de bal keurig liet vallen voor de vroeg in de wedstrijd ingevallen Dave Koolen. Laatst genoemde liet van dichtbij de 1-0 noteren. Wilhelmina Boys was oogde wat ontzet door de vroege goal en het mocht niet klagen dat het bij die ene treffer bleef. Rechtsback Thed van de Kerkhof zag zijn schot voorlangs gaan en Mauro van Houtum zag een inzet met links met moeite gekeerd door keeper Rick Saes. Wilhelmina Boys stelde er te weinig tegenover om echt gevaarlijk te worden.

In de tweede helft was het spelbeeld iets anders. De gasten hadden wat meer drang naar voren en na 10 minuten voetballen kreeg het een behoorlijke kans, maar het schot ging naast. Ondanks de wat grotere druk van Wilhelmina Boys bleef Hapert redelijk eenvoudig op de been, maar het miste wel de grip op het middenveld. Dat hadden ze in het eerste bedrijf beter voor elkaar. Toch was het Hapert dat uiteindelijk de score verdubbelde. Jordi Huybregts dribbelde zich knap vrij op het middenveld. Hij stuurde de voor Kevin Raaijmakers ingevallen Frans Leyten diep en diens lage voorzet werd keurig binnengeschoten door de mee opgelopen Mauro van Houtum. Lang mocht Hapert niet genieten van de comfortabele voorsprong. Aanvoerder Lars Kuys kreeg teveel vrijheid bij een vrije trap van de zijkant en kopte de aansluitingstreffer binnen. Met nog een dik kwartier op de klok roken de gasten bloed. Toch was het weer Hapert die de marge verdubbelde. Mauro van Houtum werd binnen de 16 meter ten val gebracht en Jens Feskens voltrok het vonnis van 11 meter. Met nog 6 minuten officiële speeltijd voor de boeg, gloorde de eerste 3 punten voor Hapert. Het werd nog even spannend toen Lars Kuys in blessuretijd wederom mocht scoren, maar uiteindelijk wisten de rood blauwen de 3-2 overwinning over de streep te trekken.

Belangrijke punten met een drietal bijzondere wedstrijden voor de boeg. Te beginnen volgende week met een uitwedstrijd tegen Hoogeloon.

Klik hier voor de foto`s van deze wedstrijd