Na de nipte nederlaag van vorige week (3-2) tegen het hooggeplaatste SBC, trad het team van Peter Jonkman op deze zonnige zondagmiddag aan tegen concurrent DBS. De ploeg uit Eindhoven had voorafgaand aan de wedstrijd, met twee wedstrijden meer gespeeld, zes punten meer dan vv Hapert. Het was dus noodzaak om het puntenverschil te verkleinen richting een veilige status.

In de beginfase van de wedstrijd was het vooral Hapert wat de bal had en DBS wat gevaar probeerde te stichten via de counter. Echter leverde beidde aanpakken nauwelijks kansen op, tot aan de twintigste minuut. Een vrije trap werd op twintig meter van het doel indirect genomen, waardoor Stijn Louwers hard door de muur de onverwachte openingstreffer binnen kon schieten. Hierna veranderde er qua spelbeeld niets aan de wedstrijd en was het vooral Hapert wat de bal had.

Dit resulteerde vijf minuten voor rust in de gelijkmaker. Een ingooi van Thed van de Kerkhof werd verlengd door Dave Koolen, de bal kwam in de vijf meter bij Yorick van Veldhoven terecht en hij wist de keeper van dichtbij te verschalken. Net voor rust kreeg Hapert zelfs nog de kans om op voorsprong te komen. Via Dave Koolen kwam de bal bij Yorick Hooyen terecht, hij stuurde Yorick van Veldhoven alleen op de keeper af en hij werd in de zestien onreglementair van zijn sokken gelopen. Echter werd de penalty van Ruben Hermans door Thomas Hooyberghs, die vorig seizoen nog vijftien wedstrijden voor FC Eindhoven in de Jupiler League keepte, gekeerd. Dit was alweer de vierde penalty die Hapert dit seizoen mistte.

Echter had dit geen effect op de wilskracht die de rood-blauwen in de tweede helft toonde. Het ging op zoek naar de voorsprong en die kwam er ook na tien minuten in de tweede helft. Een corner kwam terecht bij Yorick van Veldhoven en hij maakte zijn tweede van de middag. Hierna probeerde Hapert de wedstrijd te beslissen, maar de vele mogelijkheden resulteerde niet in een doelpunt. Tien minuten voor tijd was DBS nog dicht bij de gelijkmaker en trof het de bovenkant van de lat. Even hierna pakte een verdediger van DBS zijn tweede gele kaart en moesten de Eindhovenaren met tien man de gelijkmaker forceren.

Echter wist Hapert de slotfase te overleven en boekte het een verdiende overwinning op DBS, stijgt het een plekje op de ranglijst en zijn de naaste concurrenten in zicht. Na de carnaval staat de derby tegen Reusel Sport op het programma op sportpark De Lemelvelden.

Klik hier voor de foto`s van de wedstrijd tegen DBS