Hapert pakte vorig weekend voor het eerst 3 punten. Door heel effectief om te gaan met de kansen die het creëerde, werd Spoordonk in een matige wedstrijd toch opzij gezet. In de voorgaande, soms lastige wedstrijden, was het juist vaak omgekeerd; redelijk spel en ook voldoende kansen, maar slordig in de afwerking. Deze week uit naar DBS. Kijken of de combinatie gemaakt kan worden; effectief zijn in een goede wedstrijd.

In de eerste helft liet DBS het initiatief aan Hapert. Hapert mocht van achteruit opbouwen; net voor de middenlijn ving DBS de bezoekers op, wachtend op een fout van Hapert om dan vervolgens vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden. Hapert kreeg wat kansjes en mogelijkheden, maar ook de thuisclub kreeg kansjes. De grootste was na ruim 25 minuten spelen voor de rechterspits van DBS. Uit de kluts kreeg hij de bal voor de voeten op 5 meter van de goal, maar Hapert goalie Jesper Storms had het oog in zijn schot en kon keren. DBS was met name gevaarlijk via de behendige linkerspits, die met lange ballen bediend werd door hun uitstekend meevoetballende keeper. Net voor rust schoot Kevin Raaijmakers wel raak voor Hapert, maar zijn schot viel in het terechte fluitsignaal van de scheidsrechter wegens een hoofdblessure aan DBS zijde. Yorick van Veldhoven was in de slotminuut van de eerste helft nog goed weg op rachts, maar zijn lage voorzet miste precisie. Geen doelpunten dus en zodoende gingen beide partijen rusten met de brilstand nog op het scorebord.

In de tweede helft probeerde DBS aanvankelijk meer druk vooruit te zetten. Hapert voetbalde daar echter redelijk eenvoudig onderuit doordat de goed spelende Thom Lauwers zich steeds liet terugzakken om de bal op te eisen. In de 51e minuut had Yorick Hooijen namens Hapert de 0-1 op zijn schoen. Hij werd na een aardige aanval over rechts, door de prima spelende Kevin Raaijmakers 1 op 1 gezet met de keeper. De inzet met buitenkant rechts van Hooijen miste de benodigde overtuiging en de keeper kon eenvoudig keren. Even later kreeg Rik Verdonschot een schietkans, maar hij probeerde het te voorzichtig en bekeken met binnenkant rechts. Kevin Raaijmakers rondde even later een solo over links af met een lage voorzet, maar daar hadden zijn medespelers dan weer niet op gerekend. Ook DBS kreeg nog een paar schietkansen. Eén keer was Jesper Storms de situatie de baas en één keer stond Sander Raaijmakers precies in de baan van het schot.

Geen doelpunten deze middag en dus een puntendeling. Soms moet je daar dan ook maar tevreden mee zijn.

Klik hier voor de foto`s