Nadat de wedstrijd eerder tot twee keer toe was afgelast, waren de weergoden nu gunstiger gestemd en kon de wedstrijd, die nog meetelde voor de eerste periodetitel, eindelijk doorgang vinden. Op een zwaar en lastig bespeelbaar veld troffen twee ietwat gehavende teams elkaar. De personele problemen waren voor de thuisploeg groter dan voor de bezoekers, maar ook Unitas was niet compleet.

In de beginfase was het wat aftasten en werd door beide elftallen getracht het glibberige veld onder de knie te krijgen. Veel kansen werden er niet gecreëerd. De beste kans was voor Hapert. Mauro van Houtum stuurde Frans Leyten met een steekbal weg. Leyten ging alleen op de keeper af, maar in plaats van het zelf af te ronden, verkoos hij een balletje breed op de meegelopen Jordi Huybregts. Die laatste breedtepass was echter niet nauwkeurig genoeg waardoor de half hoge bal door Jordi te lastig te verwerken bleek. Even later kwamen de gasten ietwat gelukkig op voorsprong. Het doelpunt kwam redelijk uit het niets, want kansen waren er tot dan toe nauwelijks. Richard Hermans werd op het middenveld door Hapert spelers geen strobreed in de weg gelegd en toen zijn schot op doel ook nog eens van richting werd veranderd, was doelman Storms geklopt. Knullig, want Hapert stond op dat moment net even met 10 man. Jordi Huybregts viel geblesseerd uit en Joppe Schenning was zijn vervanger. In de periode na de 0-1 was Unitas heer en meester en liet het bij vlagen zien waarom ze meedoen om de koppositie op de ranglijst. Jesper Storms voorkwam erger na een goed lopende aanval. Hapert was de weg wat kwijt en snakte naar het rustsignaal om weer wat orde op zaken te kunnen stellen.

Na de rust probeerde Hapert vanuit een goede organisatie, met de voor Sem Liebregts ingevallen Max Luijten, tot meer dan alleen maar tegenhouden te komen. Dat lukte gedeeltelijk, maar tot kansen kwam Hapert niet echt. Wel kreeg het meerdere hoekschoppen achter elkaar, maar dat leidde steeds tot niets.  Maar zolang het verschil 1 doelpunt bleef, was er ook weinig nodig om langszij te komen. Het bleef daarom spannend. In de 69e minuut viel het doek dan toch voor Hapert. Een overtreding op Sander Raaijmakers werd niet waargenomen of in elk geval niet bestraft, waardoor een lage voorzet bij de eerste paal hoog in het doel werd binnengeschoten door Kas Kuipers. Met een verschil van 2 was de wedstrijd gelopen. Hapert wisselde nog één keer. De moegestreden Frans Leyten werd vervangen door Timo van Gerwen, maar tot grote daden kwamen de rood blauwen niet meer.

Al met al een uitslag waarmee te leven valt. In acht nemende dat Hapert zeker niet in de sterkst mogelijke opstelling kon aantreden. De goals van Unitas vielen echter wel wat ongelukkig, met een beetje meer geluk……?

Klik hier voor de foto`s