Al vroeg in het seizoen stond voor Hapert dit weekend de derby thuis tegen Bladella op het programma. Hapert was vorige week uiteindelijk blij met een punt in de uitwedstrijd tegen Wilhelmina Boys en Bladella was goed gestart met een overwinning tegen het sterk geachte RPC. Op een regenachtige en winderige namiddag werd er om 14:30 uur afgetrapt.

Hapert begon in een gedurfde opstelling en het duurde even voordat de gasten uit Bladel zich daarop konden aanpassen. De thuisploeg begon sterk en kreeg in de eerste minuut een dot van een kans. Jordi Huybregts kopte goed door en zorgde er daarmee voor dat de goed doorgelopen Frans Leyten alleen op de doelman af kon. Frans kreeg teveel tijd om na te denken, maakte de verkeerde keuze en zag zijn inzet naast de goal van de uitgekomen keeper verdwijnen. In de volgende minuut kreeg Kevin Raaijmakers namens Hapert ook een opgelegde kans om de score te openen, maar zijn schot was niet overtuigend genoeg en werd gepakt door de doelman van Bladella. Zo had het zomaar 2-0 kunnen, of misschien wel moeten, zijn na nog geen drie minuten spelen. Hapert bleef Bladella verrassen en in de 11e minuut was het wederom Frans Leyten die zijn slotakkoord van een goed lopende aanval op de lat zag belanden. De aanval liep echter door en de tweede bal werd door Dave Koolen op waarde geschat en schoot hard en laag alsnog de 1-0 binnen.
Na deze toch nog relatief vroege voorsprong liep Hapert wat verder terug. Het kwam er voetballend gedurende de rest van de eerste helft steeds aardig uit en was steeds dreigend. Jordi Hubregts had met een omhaal iets moois in gedachten, maar zag toen hij opstond dat de goal toch wat verder naar links stond. Deed Bladella dan niets? Jawel, het was veel aan de bal en mocht van Hapert vrij ver komen. Tot hele grote kansen kwam het in het eerste bedrijf echter nauwelijks. Cas Vosters schoot na een mooie aanval over en een schot van afstand werd bekwaam door keeper Jesper Storms gekeerd. Hapert mocht de 1-0 meenemen naar de kleedkamers.

Na de rust was het echter alleen Bladella wat de klok sloeg. Het drong de gastgevers terug en waar Hapert in de 1e helft, ondanks het veldoverwicht van Bladella, nog wel aan voetballen toekwam, was dat in de 2e helft niet meer het geval. Bladella zette vrijwel constant druk op het doel van Hapert en kreeg ook wat mogelijkheden. Een kopbal van Vosters ging rakelings naast. De grootste kans was voor aanvaller Bot. Hij mocht van ca 6 meter keihard uithalen, maar vond doelman Storms op zijn weg die met een katachtige reactie redding bracht. Hapert kwam er nauwelijks nog aan te pas. Mauro van Houtum probeerde het een keer van afstand, maar zijn schot ging over. De gelijkmaker kon eigenlijk niet uitblijven, maar de klok tikte gestaag door. Het duurde uiteindelijk tot de 82ste minuut voordat Bladella een handje werd geholpen door Hapert verdediger Luuk Saris. Luuk liep tegen een laag schot op goal aan en promoveerde de inzet zo tot doelpunt. Waarschijnlijk had het schot zonder bemoeienis van Luuk ook wel doel getroffen, maar op het wedstrijdformulier zal het aangemerkt worden als eigen doelpunt.
Zo kregen de gasten uiteindelijk toch loon naar werken en werden de punten verdeeld.

Een uitslag waarmee Hapert vooraf tevreden zou zijn geweest. Nu, kort na het eindsignaal terugkijkend overheerste aanvankelijk de teleurstelling omdat het erg lang duurder voordat de gelijkmaker viel. Toch zal morgen het besef daar zijn dat het het overgehouden punt moet koesteren.

Klik hier voor de foto`s van de wedstrijd