De afgelopen seizoenen had PSV het vaak lastig tegen Hapert. Ondanks dat het vaak boven de rood-blauwen stond op de ranglijst. Ook dit seizoen zijn PSV en Hapert de enige twee teams in competitie met maar twee verliespartijen tot nu toe. Allebei hebben ze ook relatief vaak gelijkgespeeld.

En ook deze editie van PSV – Hapert ging lange tijd gelijk op. Hapert was licht bovenliggend in de eerste helft. Als we de kansenverhouding in het eerste bedrijf bekijken, dan was deze sterk in het voordeel van de gasten. PSV zakte ver in en liet Hapert de bal. Verder dan een paar schoten van afstand kwamen beide partijen aanvankelijk niet. Na een klein half uur spelen was Yorick van Veldhoven er namens Hapert wel dichtbij. In kansrijke positie schoot hij echter recht op de keeper. Sander Raaijkmakers evenals Dave Koolen zagen hun kopballen voorlangs gaan. Hapert doelman Jesper Storms had voor rust een makkelijke middag.

Meteen na de thee veranderde de wat matte wedstrijd. Kevin Raaijmakers werd door doelman Mohanlal binnen de 16 meter omver gelopen, maar uiteindelijk bleek hij uit buitenspelpositie te zijn vertrokken. Geen penalty dus. Een paar minuten later werd Thom Lauwers na een hoekschop naar de grond getrokken en nu wees scheidsrechter Verkoeijen wel resoluut naar de stip. Raaijmakers mocht het vonnis voltrekken en faalde niet. Gesteund door de voorsprong kreeg Hapert daarna nog mogelijkheden. Rik Verdonschot zag dat er net een voetje van PSV tussen zat toen hij een uitstekende actie over rechts wilde besluiten met een lage voorzet. En Thom Lauwers zag zijn inzet gekeerd worden door de keeper. In de 65ste minuut mocht Thom Lauwers dan toch juichen. Hij verzilverde een prima voorzet door deze direct tegendraads binnen te schieten; 0-2. PSV trok daarna het spel wat meer naar zich toe en zette Hapert wat onder druk. In de 85ste minuut kon Sep Drabbels van dichtbij de aansluitingstreffer binnen koppen. Met nog een paar minuten op de klok zou het moeten kunnen voor Hapert. Toch liet het zich piepelen. Drie minuten na de 1-2 gaf de scheidsrechter voordeel aan PSV bij een overtreding op een Hapert speler. Door de verontwaardiging lette Hapert even niet op en Rob van de Vorst verraste van grote afstand de iets voor zijn doel staande Jesper Storms. Van deze chaos profiteerde PSV nog een keer toen Mike Hovestadt (vanuit buitenspelpositie, wat later bleek) de 3-2 binnen tikte. In 5 minuten tijd van 0-2 naar 3-2. Dat kan en mag niet gebeuren. Om het dan nog wat dragelijker te maken voor Hapert, besloot scheidsrechter Verkoeijen om Hapert diep in blessuretijd een indirecte vrije trap binnen het strafschopgebied toe te kennen, wegens tijd rekken van de keepr. Ruben Hermans joeg de bal onhoudbaar achter doelman Mohanlal en bepaalde de eindstand op 3-3.

Toch nog een puntje, weer een gelijkspel voor beide teams en twee teams die allebei een kater over houden aan het feit dat ze twee punten hebben laten liggen.

Klik hier voor de foto`s