Met het weer als onzekere factor, was het afwachten of het veld van tegenstander SV Budel goed genoeg zou zijn om een competitiewedstrijd te kunnen spelen. Gelukkig viel de beslissing vroeg op de dag en kon de voorbereiding voor wederom een belangrijke wedstrijd voor Hapert aanvangen. Eerder had Hapert met 0-3 verloren van de tegenstander van dit weekend, maar toch waren er voldoende aanknopingspunten om voorzichtig positief te zijn.

Op het zware veld was Hapert van meet af aan scherp. Al in de eerste minuten kwamen de bezoekers meer en gevaarlijker voor de goal van de tegenstander, dan in de gehele wedstrijd van twee weken geleden uit tegen Unitas’59. De grootste kans was voor Jordi Huijbregts, maar zijn diagonaal tegendraadse schuiver miste overtuiging. Budel was in de beginfase licht onderliggend en kreeg geen echte kansen. Toch kwamen de gastgevers op voorsprong. Een voorzet van rechts werd door doelman Jesper Storms weggeslagen, maar de tweede bal viel precies in de voeten van een Budelnaar en die liet Storms met een laag schot kansloos. Als zo vaak in dit seizoen liep Hapert, ondanks het redelijke spel nu, wederom achter de feiten aan. Maar gelukkig niet voor lang deze keer. Mauro van Houtum liet van afstand de verdiende gelijkmaker aantekenen en bepaalde daarmee ook de ruststand.

Hapert kwam met zelfvertrouwen uit de kleedkamer en zette het spel langzaam maar zeker nog meer naar de hand. Overal op het veld werden de duels gewonnen en het gevoel dat er meer te halen was vandaag, voerde de boventoon. Een prima redding van de keeper op een inzet van Jordi Huijbregts, was de opmaat voor een kwartier met nog 3 doelpunten voor Hapert. Dave Koolen benutte een voorzet vanaf de cornervlag en zette daarmee Hapert op voorsprong. Mauro van Houtum had de kans de wedstrijd op slot te gooien, maar hij liet deze eer graag aan Yorick van Veldhoven. Laatstgenoemde scoorde in de 70ste en 75ste minuut twee keer voor Hapert en bracht daarmee het verschil op 3 punten. Hapert bleef aandringen, maar tot scoren kwam het niet meer.

Een overwinning voor Hapert dus waar niets op af te dingen viel. Belangrijk in de strijd voor klassenbehoud, maar zeker zo belangrijk voor het vertrouwen. Volgende week ontvangt Hapert directe concurrent Wodan. Tenminste: als de weergoden ons gunstig gezind zijn deze week.

Klik hier voor de foto`s