Eerlijk zullen we alles delen! Dat is wat Hapert dit seizoen doet; twee afgelastingen en drie gelijke spelen is het resultaat tot nu toe. Tijd om een keer de volle winst te pakken! Maar dat moet dan wel gebeuren tegen een tegenstander die goed uit de startblokken is gekomen en makkelijk scoort. DBS staat met 10 punten en een doelsaldo van + 15 tweede op de ranglijst. Een mooie uitdaging dus voor Hapert.

Aanvankelijk golfde het spel wat op en neer. Hapert speelde vanuit een goede organisatie en liet de bal aan DBS. Die wist daar niet zo goed raad mee en verzandde steeds vaker in een lange bal. Wel hadden beide backs van Hapert hun handen (en voeten) vol aan de beide buitenspelers van de thuisploeg. Toch duurde het tot de 14e minuut alvorens DBS echt gevaarlijk kon worden. Uit een voorzet van rechts mocht de spelmaker vrij inkoppen. Gelukkig voor Hapert kopte hij net over. In de tegenaanval kreeg Hapert een opgelegde kans. Na een prima aktie zette Kevin Raaijmakers Jordi Huybregts 1 op 1 met de doelman. Jordi raakte de buitenkant van de paal. Even later ging een schot van DBS weer net voorlangs en zo waren er kansen en mogelijkheden voor beide teams. Met een klein half uur op de klok kwamen de bezoekers dan toch op voorsprong. Kevin Raaijmakers legde een vrije trap ver bij de tweede paal. Dave Koolen kopte de bal voor het doel en daar stond Yorick van Veldhoven klaar om van dichtbij de 0-1 binnen te koppen. Een paar minuten later veroverde Mauro van Houtum de bal op het middenveld. Hij kreeg voordeel van de scheidrechter toen er een overtreding tegen hem werd begaan maar wel in balbezit bleef. Een juiste beslissing bleek, want Mauro rondde bekwaam af en liet de 0-2 noteren. In de 38e minuut werd het zelfs 0-3 door een doelpunt van Jordi Huybregts. Ongekende luxe voor Hapert en niets dat er op wees dat het deze middag nog fout zou kunnen gaan. Totdat doelman Jesper Storms op slag van rust de bal pardoes bij Tim van der Velden in zijn voeten speelde. Laatstgenoemde pakte het cadeautje dankbaar uit en bracht de ruststand op 1-3. Psychologisch een belangrijk doelpunt op een belangrijk moment.

Gesteund door de onverwachte treffer net voor rust, lag het momentum na de thee bij DBS en al in de 49e minuut maakte het de aansluitingstreffer. Ruud van Breemen mocht in het strafschopgebied draaien en schieten; 2-3. En dan is het nog een lange wedstrijd voor Hapert en DBS rook natuurlijk bloed. In de 61e minuut kwam het langszij toen de net ingevallen René de Vries van dichtbij een lage voorzet binnenliep. Na de gelijkmaker herpakte Hapert zich wat en was het spel weer wat meer in evenwicht. Grote kansen kregen de gasten echter niet meer. Ook de thuisploeg was niet meer in staat om echt het verschil te maken en uiteindelijk stond na 90 minuten spelen 3-3 op het scorebord.

Een katertje voor Hapert, want als je 0-3 voor komt dan mag je het eigenlijk niet meer weggeven. Als je de hele wedstrijd aanschouwt, dan is het gelijke spel misschien wel terecht. Hapert deelt de punten voor de 4e keer dit seizoen. Het glas is half leeg; nog geen overwinning behaalt, het glas is half vol; nog niet verloren dit seizoen!

Volgende week de derby thuis tegen Reusel Sport/CoTrans