Nadat de KNVB vorig weekend een algehele afgelasting gebood in verband met storm Ciara, liet het de keuze deze week weer over aan de clubs en scheidsrechters. Storm Dennis werd minder erg ingeschat blijkbaar. Met enige twijfel, maar met goedkeuring van scheidsrechter Schellekens werd er toch gewoon om 14:30 uur afgetrapt in Hapert waar SBC de gast was.

Hapert koos ervoor om eerst met de wind schuin in de rug te spelen en het probeerde SBC vroeg vast te zetten. Dat had wisselend succes, want zo nu en dan kregen de gasten uit Son en Breugel toch de kans om er onderuit te voetballen. Hapert was wel het meest dreigend, maar tot grote kansen kwam het niet. Het was lastig, ook met de wind in de rug. Na een kwartier spelen probeerde Mauro van Houtum het maar eens van afstand en hij zag dat zijn schot van ca 20 meter doel treffen. 1-0 voor de thuisploeg. Vanaf dat moment probeerde Hapert het verschil groter te maken. Frans Leyten kon alleen op het doel af, maar speelde de bal iets te ver voor zich uit waardoor de keeper eenvoudig kon ingrijpen. Verder waren er nog enkele, door de wind, gevaarlijke hoekschoppen, maar verder kwam Hapert uiteindelijk niet. SBC kreeg voor de thee nog wel een goede kans, maar gelukkig voor Hapert werd de bal van dichtbij voorlangs geschoten. Met een minimale voorsprong en met de wetenschap dat de tweede helft met wind tegen gespeeld moest worden, ging Hapert de rust in.

In de tweede helft had Hapert eigenlijk steeds de controle. De wind bleef beide partijen parten spelen, maar SBC was eigenlijk ook niet bij machte om kansen te creëren. Wind mee of tegen; goed voetbal was eigenlijk niet mogelijk. Dan rest strijd leveren. Dat deden beide partijen wel, waarbij SBC een paar overtredingen maakte die met geel werden bestraft, maar waar een andere kleur kaart wellicht ook wel op zijn plaats zou zijn geweest. Hapert kwam niet in de problemen, maar het creëerde ook niets in de tweede helft. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd werd de wind nog wat erger en in de 90ste minuut meende een reclamebord zich met de wedstrijd te moeten bemoeien. Scheidsrechter Schellekens legde het spel kortstondig stil en na overleg werd besloten om de wedstijd uit te spelen. In de 4e minuut van de blessuretijd kopte SBC vanuit een hoekschop de 1-1 binnen; de bal bleef wat hangen en via de hand van doelman Storms viel de bal pardoes binnen. Afgetrapt werd er niet meer en zo gaf Hapert dus twee punten weg in de dying seconds van een bijzondere wedstrijd.

Klik hier voor de foto`s van deze wedstrijd