Vv Hapert begon de wedstrijd als koploper van de tweede periode en het stond in de competitie op twee punten van Budel, het beloofde dus een gelijkwaardige wedstrijd te worden. Opvallend aan de cijfers van de Budelnaren was dat zij pas elf tegengoals te verwerken kregen, veruit het minste van de competitie. Uiteindelijk bleek ook in deze wedstrijd dat ze over een sterke en stugge defensie beschikken.

De thuisploeg was in de eerste twintig minuten de bovenliggende partij. Hapert kreeg vanuit achteruit de bal, maar bij elke voorwaartse pass werd er collectief druk gezet en dit leidde tot veel balveroveringen. Hierdoor kon Budel haar favoriete spelletje spelen; counteren met veel ruimte. Na twintig minuten spelen leidde dit ook tot de openingstreffer. Hapert stond even met tien man op het veld en op dit moment werd aan Haperts rechterkant de bal veroverd door Budel, de speler stoomde direct door richting de achterlijn en trok de bal laag terug. Ongelukkig verwerkte Ruben deze voorzet tot een doelpunt.

Hierna probeerde vv Hapert het heft meer in handen te nemen, echter leidde dit niet direct tot grote kansen. Tien minuten voor rust werd Rik Verdonschot gewisseld wegens een eerder opgelopen blessure. Michiel Mollen kwam er voor hem in de plaats in, maar hij raakte een minuut voor rust ook geblesseerd aan zijn knie en moest vervangen worden. Zo had Hapert al twee keer gewisseld voordat het rustsignaal klonk en kon er in de theepauze bekeken worden welke omzettingen er gedaan moesten worden om het tij te keren.

Hapert ging opportunistischer spelen en een groot deel van de tweede helft speelde zich af op de Budelse helft. Hierdoor bleef het uitkijken voor de snelle tegenaanvallen. Mauro van Houtum was nog het dichts bij de gelijkmaker. Hij kwam vanaf links naar binnen, passeerde twee man, maar zijn schot welke op weg was naar de bovenhoek, werd knap gepareerd door de doelman. Ook Dave Koolen kreeg nog een grote kopmogelijkheid uit een corner. Hapert wist zodoende niet meer tot scoren te komen, waardoor het een plekje zakt in de tweede periode. Komende zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Wilhelmina Boys. Eerder in Best eindigde dit duel in 1-1.

Klik hier voor de foto`s