Koning Winter heeft net zijn intrede gedaan als de competitie weer hervat moet worden. Kunstgras maakt dat er, ondanks de nachtvorst en winterse neerslag eerder in de week, toch gevoetbald kon worden. Hapert mocht op bezoek bij Unitas’59 in Eindhoven om daar te bezien of de weg naar boven zou kunnen worden ingezet.

Met een strijdplan zoals in het begin van het vorige voetbalseizoen, trok Hapert ten strijde. Een strijdplan dat al na 4 minuten de prullenbak in kon. De thuisploeg kwam makkelijk op een 1-0 voorsprong toen Shane van Bosstraten binnen de 16 meter genoeg ruimte kreeg om te draaien en te schieten. Via de binnenkant van de paal viel de bal binnen. Een vroege achterstand dus waar Hapert even van moest bijkomen. Terwijl Unitas zich juist gestrekt voelde door diezelfde snelle goal. Hapert had weinig tot geen rust aan de bal en kwam tot weinig. Unitas kreeg nog wel kans op meer doelpunten, maar liet dit gelukkig voor de bezoekers na. Pas na ruim 20 minuten kon Hapert een speldenprik uitdelen, maar tot echte grote kansen kwam het niet. Omdat Unitas ook niet meer scoorde, bleven de rood-blauwen voor wat betreft de stand op het scorebord echter wel in de wedstrijd.

In de tweede helft voltrok zich eenzelfde scenario als voor rust. Unitas werd in de tweede minuut op links geen haarbreed in de weg gelegd en Nassim Markgraaf mocht geheel vrijstaand bij de tweede paal de lage voorzet binnenlopen. Weer een snel doelpunt dus. Nu werd het voor Hapert, gezien het wedstrijdverloop en het getoonde spel, wel heel lastig, zo niet ondoenlijk om een goed resultaat weg te halen deze middag. Offensieve wissels ten spijt. Unitas voetbalde beter en kreeg nu ook nog eens meer ruimte voorin. Daar profiteerde het nog 1 keer van, nadat het eerder met een mooie omhaal/volley de paal had getroffen.
Een terechte 3-0 nederlaag voor Hapert, die wellicht vooraf wel was in gecalculeerd. Maar je hoopt dat het ook een keer mee zal zitten en dat je een punt haalt wat je vooraf misschien niet verwacht. Vandaag had Hapert echter weinig tot niets in te brengen met het negatieve resultaat als logisch gevolg.

Klik hier voor de foto`s