De competitie komt voor Hapert in een cruciale fase terecht. Daar waar Hapert er voor de winterstop redelijk ‘op stond’, heeft het in 2020 nog maar weinig punten kunnen pakken. Ondertussen moet het naar beneden kijken en zorgen dat het van de onderste 3 plaatsen weg blijft. Deze week een op papier lastige uitwedstrijd tegen RPC.

Hapert begon niet slecht aan de wedstrijd. Op het nieuwe kunstgras kon Hapert goed mee met de tegenstander waarvan het eerder thuis kansloos had verloren. Al na 5 minuten spelen kreeg Hapert een grote kans om de score te openen. Thom Lauwers was het eindstation van een goede aanval via Dave Koolen en Mauro van Houtum, maar op het cruciale moment twijfelde hij teveel en gaf hij doelman Van der Linden kans om in te grijpen. RPC was zo nu en dan wel dreigend, maar dat kwam ook door het wat paniekerig uitverdedigen van Hapert zijde. Zo kwamen de rood-blauwen in de 17e minuut nog goed weg toen een door Yorick Hooyen van richting veranderde bal via de buitenkant van de paal het veld weer in stuiterde. Een minuutje later was het echter wel raak voor RPC. Thom Lauwers raakte de bal, met het gezicht naar de eigen goal, compleet verkeerd en scoorde bijna in eigen doel, ware het niet dat Emiel vd Steen dankbaar het laatste zetje gaf. Weliswaar op achterstand gaf Hapert niet op. Wederom via Thom Lauwers had het op gelijke hoogte moeten komen,maar Thom verkoos een lage voorzet in plaats van het gaan voor eigen succes. De laatste optie was waarschijnlijk beter geweest. Gaande weg de eerste helft begon scheidsrechter Ramcharan zijn stempel te drukken op de wedstrijd. Hij bestrafte veel zaken onnavolgbaar met een gele kaart en deed dat met name voor de spelers van RPC. Op slag van rust werd Hapert dan toch beloond. Yorick van Veldhoven haalde van dichtbij de trekker over en liet de 1-1 noteren. Onder protest van al wat RPC lief is, want de grensrechter meende buitenspel van Rik Verdonschot te hebben geconstateerd. Dat protest werd door Ramcharan weg gewoven en beide teams konden met een gelijke stand op het bord thee gaan drinken.

Na de rust een vergelijkbaar spelbeeld. RPC was zo nu en dan gevaarlijk, maar weer vooral door rommelig optreden van de Hapert defensie. Ondertussen strooide de scheidsrechter nog steeds rijkelijk met kaarten en dat resulteerde op enig moment in een tweede gele kaart voor een RPC speler zodat de thuisploeg met 10 man verder moest. Toch kreeg RPC het voor elkaar om nog een keer te scoren. Doelman Jesper Storms van Hapert kwam uit voor het uit de lucht plukken van een hoge bal. Hij werd daarbij licht gehinderd en liet de bal los. De tweede bal werd door Timothy Aarts dankbaar binnen geschoven. Ook nu hielpen protesten, deze keer van Hapert zijde, niets en werd het doelpunt goedgekeurd. Met een man meer zette Hapert alles op alles. Het schoof een mannetje door en kwam nog goed weg toen Sander Raaijmakers namens Hapert aan de noodrem moest trekken en een doorgebroken speler onderuit trok. Hij kwam er mee weg. Mauro van Houtum zag een vrije trap met de voet gekeerd door doelman Van der Linden en net toen RPC dacht dat de buit binnen was, kopte Dave Koolen in de 90ste minuut de 2-2 binnen. Wederom protest in verband met buitenspel, maar ook hier hield scheidsrechter voet bij stuk en keurde het doelpunt goed.

Eén punt voor beide teams dus. Vooraf had Hapert er misschien voor getekend, maar als Hapert ooit had kunnen winnen van RPC, dan was het misschien wel vandaag. Van de andere kant; als je in de 90ste minuut uiteindelijk de gelijkmaker scoort, kun je ook je zegeningen tellen en het punt koesteren. Volgende week de derby thuis tegen Hoogeloon.

Kijk hier naar de foto`s van deze wedstrijd