Nog nagenietend van de winst vorige week uit tegen VV Gestel, mocht Hapert thuis tegen MMC Weert laten zien dat de uit Eindhoven meegenomen 3 punten niet louter op geluk of toeval berustten. MMC Weert; een onbekende tegenstander voor Hapert, maar dat zal omgekeerd hetzelfde zijn geweest.

Op een zwaar veld hielden beide ploegen elkaar aanvankelijk behoorlijk in evenwicht. Hapert iets bovenliggend, wakend voor te offensieve stellingen. Beducht op de snelle tegenstoten van de tegenstander uit Noord Limburg. Want daar moest MMC Weert het voornamelijk van hebben deze middag. Snel omschakelen zodra Hapert balverlies leed en veel mensen voor de bal had. Hapert was voetballend beter, maar wist toch ook maar sporadisch echt gevaarlijk te worden. Voor rust kwam het zelf eigenlijk ook niet in de problemen, met als resultaat dat beide ploegen doelpuntloos de kleedkamers mochten gaan opzoeken.

Met een gevoel dat deze middag echt in winst zou moeten worden omgezet, betrad Hapert het veld voor de tweede helft. Toch waren het de gasten die in de eerste 10 minuten na rust het meest gevaarlijk waren. Dat kwam meer door het gebrek aan scherpte aan Hapert zijde, dan door de klasse van Weert. Na deze beginfase nam Hapert weer het initiatief en dat resulteerde in de verdiende openingstreffer voor de rood blauwen. Frans Leyten anticipeerde goed op een diepe bal en gaf op tijd breed op de meegelopen Kevin Raaijmakers. Laatstgenoemde zag zijn inzet doel treffen en noteerde daarmee de 1-0 op het scorebord. Hapert mocht echter maar kort genieten van deze voorsprong. MMC Weert profiteerde maximaal van een gemiste kans van Rik Verdonschot namens Hapert. Razendsnel schakelde het om. De goed mee terug verdedigende Thom Lauwers zag zijn interceptie helaas als een prima pass terecht komen bij de linksbuiten van Weert. Deze zette laag voor en zag dat zijn voorzet van dichtbij werd binnen gelopen. Uithuilen en opnieuw beginnen voor Hapert. In de laatste 25 minuten werd het speelveld groter en kreeg met name Hapert de kansen. Mauro van Houtum werd binnen het strafschop aan zijn shirt gepakt en Kevin Raaijmakers wist wel raad met de toegekende pingel;2-1. MMC Weert probeerde nog wat te forceren, maar werd niet gevaarlijk en gaf daarbij wel veel ruimte weg. Uit het handjevol kansen dat Hapert nog kreeg, wist alleen Yorick van Veldhoven nog te scoren. Hij bepaalde de eindstand op 3-1.

Hapert wint verdient en bewijst zich met deze 3 punten een grote dienst en schuift een aantal plekken naar boven op de ranglijst.

Kijk hier naar de foto`s