Dat de rood blauwen bezig zijn aan een goede reeks is helaas nog niet heel goed zichtbaar aan de ranglijst. Voor het paasweekend zijn ze 6 wedstrijden ongeslagen gebleven en daardoor nog volop in de race voor lijfsbehoud in de derde klasse. Door afgelastingen en het daaruit volgende inhaalprogramma, mocht het in het paasweekend twee keer aantreden tegen Tivoli. Paaszaterdag een thuiswedstrijd en op paasmaandag werd Hapert ontvangen in Eindhoven.

Op paaszaterdag begon Hapert vol overtuiging aan de wedstrijd. Dat had al na 3 minuten kunnen en misschien wel moeten resulteren in een voorsprong, maar Kevin Raaijmakers zag de bal voor open doel onhandig op stuiteren en raakte de bal daardoor totaal verkeerd. Normaal een zekerheidje, maar nu ruim over. In de eerste de beste counter waren de gasten gevaarlijk. De inzet van spits Mihajlov ging gelukking voor Hapert voorlangs. Even later moest doelman Jesper Storms redding bieden en Hapert ontsnapte op dat moment aan een achterstand. Net voor rust was Mauro van Houtum er namens Hapert nog dichtbij, maar de brilstand bleef op het bord.

Na de rust eenzelfde spelbeeld. Tivoli voetballend wat beter. Ze bleven van achteruit opbouwend de aanval zoeken en hanteerde slechts zelden de lange bal. Hapert hield echter redelijk eenvoudig stand, maar werd zelf ook niet echt gevaarlijk. Een moment van onoplettendheid en een misverstand in de verdediging luidde de 0-1 in. Jens Feskens profiteerde maximaal van de twijfeling in de laatste linie van Hapert. Gelukkig voor de thuisploeg rechtte het snel de rug en dwong het binnen een paar minuten de gelijkmaker af. Yorick van Veldhoven vocht zich, na een hoekschop van Kevin Raaijmakers, tot tweemaal toe naar de bal, waarna Ruben Hermans vanuit de draai kon binnen schieten. Het gelijke spel kwam voor Hapert nog een paar keer in gevaar met rommelige situaties in het strafschopgebied, maar Tivoli was niet scherp genoeg om hiervan te profiteren.

Een gelijkspel was het maximale voor Hapert en het mocht op maandag op herhaling in Eindhoven.

Op een zonovergoten sportpark was het Hapert wat snel op voorsprong kwam. Dave Koolen (zaterdag nog geschorst) mocht twee keer van afstand afleggen. Dat was 1 keer teveel voor de doelman van Tivoli. Een snelle voorsprong voor Hapert dus. Tivoli paste echter hun speelwijze niet aan en het bleef van achteruit opbouwen. Hapert zette daar met name in het begin veel druk op en in de 20e minuut was het wederom raak. Mauro van Houtum veroverde de bal en bracht Kevin Raaijmakers in kansrijke positie. Kevin rondde met een lage schuiver in de lange hoek af en verdubbelde de voorsprong. Hapert op rozen en dat voetbalde wel wat relaxter. Kevin Raaijmakers maakte het net voor rust nog mooier met een bekeken boogbal in de lange hoek. Zijn tweede en Haperts derde van de middag.

Na de thee eiste het warme weer langzaam maar zeker zijn tol. Hapert hoefde niet zo nodig meer en Tivoli kon niet meer. Pijntjes bij diverse spelers zorgden voor de nodige wissels en daardoor stond de organisatie bij Hapert even wat minder goed. Rik Verdonschot pakte nog wel even een cadeautje uit en liet de 0-4 noteren, maar even later kreeg ook Tivoli een kans op een presenteerblaadje. Tivoli probeerde het daarna nog wel, maar het was onmachtig. Met name ook omdat Sander Raaijmakers zowel zaterdag als nu ook op maandag spits Mihailov volledig uit de wedstrijd hield. 1-4 was uiteindelijk ook de eindstand, waardoor Hapert 4 punten overhield aan het paasweekend.
Daarmee heeft Hapert dus acht weken niet verloren en doet het nog volop mee aan de strijd onderaan de ranglijst.

Kijk hieronder naar de foto`s van deze wedstrijden

Hapert Tivoli  1-1

Tivoli Hapert 1-4