Vv Hapert heeft een zwaarbevochten overwinning behaald in de derby tegen Reusel Sport. De bezoekers hadden in de eerste helft het betere van het spel en kwam ook terecht op een 0-1 voorsprong door Nick Wouters. Na een dubbele wissel in de rust, nam Hapert het initiatief meer in handen. Een kwartier voor tijd leidde dit tot de mooie gelijkmaker van Kevin Raaijmakers en tien minuten later was het Jordi Huijbregts die Hapert naar de overwinning schoot. Door deze winst behouden de rood-blauwen hun ongeslagen status.

Beide ploegen begonnen de wedstrijd in een 4-4-2 formatie, waardoor het overal op het veld één tegen één werd en de koppeltjes al snel zichtbaar waren. Reusel liet Hapert het spel maken en probeerde via snelle uitstoten gevaar te stichten. Na twintig minuten spelen dacht de uitploeg op voorsprong te komen, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Enkele minuten later kreeg Hapert een grote mogelijkheid via Yorick van Veldhoven en in de rebound Mauro van Houtum, maar beide pogingen werden gekeerd. Na nog een bal op de paal, wist Reusel na een half uur toch de openingstreffer te maken. Jim Daniëls pikte een bal op dertig meter van de goal op, liep door tot de achterlijn en gaf een fijne voorzet op Nick Wouters die de bal tegendraads binnen kopte.

In de rust greep Peter Jonkman in met een dubbele wissel en probeerde Hapert het initiatief in handen te nemen door de fysieke duels aan te gaan. Dit leidde niet direct tot grote kansen in de beginfase van de tweede helft, maar het kreeg ook nauwelijks nog iets tegen. Twintig minuten voor tijd was er een grote kans voor de Reuselse spits Tuur de Laat, maar hij treuzelde te lang waardoor Yorick Hooyen met een tackle het schot eruit kon halen.

Na deze poging gingen we het laatste kwartier in en probeerde de thuisploeg meer druk naar voren uit te oefenen en dit resulteerde in de 77e minuut in de gelijkmaker. De bal kwam via Ruben, Dave en Yorick van Veldhoven bij Kevin Raaijmakers terecht en zoals wel vaker wist hij de keeper op een schitterende manier te verschalken. Met een stift vanaf de linkerkant schilderde hij de bal in de rechterhoek. Zes minuten voor tijd was het weer de linker van Kevin die de bal panklaar legde voor de ingelopen Jordi Huijbregts. Hij plaatste de bal knap tegendraads achter de Reuselse doelman Boudewijn van Buggenum; 2-1.

In de slotfase probeerde Reusel Sport nog de gelijkmaker te forceren met opportunistisch voetbal, maar kansen leverde dit niet op. Hapert blijf zodoende ook in haar vijfde wedstrijd ongeslagen. Volgende week wacht opnieuw een derby; uit naar vv Hoogeloon.

Klik hier voor de foto`s