Hapert zit in de spreekwoordelijke hoek waar de klappen vallen. Daar waar het bij een hoog genoteerd team vaak net goed valt, zit het bij het laag genoteerde Hapert al enige tijd niet bepaald mee. Maar ook bij de tegenstander van deze zondag, Dommelen, regent het nog geen punten. Een echte 6 punten wedstrijd dus en de kans voor Hapert om een beetje uit de eerder genoemde hoek te komen.

Hapert begon redelijk tot goed aan het duel. Dommelen probeerde Hapert aanvankelijk vast te zetten, maar de gasten voetbalden daar redelijk eenvoudig onderuit. Dommelen hanteerde met de wind in de rug met name de lange bal, maar werd daar niet of nauwelijks gevaarlijk door. Hapert kreeg ook niet veel kansen, maar het had de wedstrijd wel onder controle. Na een klein kwartier spelen beloonde Hapert zich dan ook. Een vrije trap, na een bodycheck op Luuk Saris, werd haarfijn aangesneden door Kevin Raaijmakers. Dave Koolen promoveerde de puike voorzet met het hoofd tot doelpunt. Na lange tijd weer eens een voorsprong voor Hapert. Dommelen moest even bekomen en probeerde wat te doen aan de opgelopen achterstand. Kansen bleven uit en de 1-1 kwam dan eigenlijk ook uit het niets na een half uur spelen. Doelman Jesper Storms taxeerde een bal verkeerd en zag een spits van Dommelen de bal net voor hem over hem heen koppen. Vanaf dat moment was Hapert het geheel kwijt. Dommelen rook bloed en zette een tandje bij, terwijl Hapert zoekende was naar de organisatie en het spel van de eerste 25 minuten. Simpel balverlies van Hapert leidde de 2-1 voor Dommelen in, wat in de omschakeling een niet te missen kans kreeg. Weer met achterstand de kleedkamer opzoeken was wat restte voor Hapert.

In de tweede helft een thuisploeg die gedragen door de voorsprong gretig begon. Hapert verviel wederom in slordig en ongeorganiseerd voetbal. Het kreeg geen echte grip meer op de wedstrijd en nu viel het doelpunt voor Hapert redelijk onverwacht. Een perfect uitgevoerde korte hoekschop werd door Ruben Hermans binnen gekopt. Een gelijkspel was wellicht een terechte uitslag, maar nu kreeg Hapert weer wat meer geestdrift. Nadat het drie keer, waarvan twee keer noodzakelijk, gewisseld had, ging het toch nog op zoek naar de winst. Extra zuur is het dan als 5 minuten voor tijd een strafschop tegen krijgt. Wederom was simpel balverlies op het middenveld aan Hapert zijde de aanleiding tot de schermutseling. De situatie door een blauwwitte bril bezien; duidelijke overtreding binnen de 16 meter. Dezelfde situatie door een roodblauwe bril bezien; Geen of een heel lichte overtreding, maar in elk geval buiten het strafschop gebied. Hoe dan ook, Dommelen mocht van elf meter aanleggen en het pakte het cadeautje maar wat graag uit. 3-2 en wederom staat Hapert met lege handen. Scheidsrechter Van Moll had in de resterende minuten zijn handen nog vol aan de beide teams, maar aan de stand veranderde helaas voor Hapert niets meer.

Hapert zit dus nog steeds in de hoek waar de klappen vallen en ziet Dommelen passeren op de ranglijst.

Klik hier voor de foto`s van deze wedstrijd