Ietwat fortuinlijk wist Hapert vorige week de drie punten in eigen huis te houden toen het nipt wist te winnen van Reusel Sport. Hoogeloon pakte ook weer een overwinning en blijft het als debutant in de derde klasse meer dan goed doen. Dit weekend troffen de buurdorpen elkaar, want Hapert mocht op bezoek in Hoogeloon. Een beladen onderonsje waarbij Hapert moest proberen de ongeslagen reeks een goed gevolg te geven.

Van de vooraf uitgesproken goede intenties was van Hapert zijde binnen de lijnen bitter weinig te zien. Hoogeloon zette geen hoog druk maar was in bijna alle duels op het veld bovenliggend. Was Hoogeloon dan zoveel beter? Nee ze waren net iets gretiger, wilden er net iets meer voor doen en vonden het net wat belangrijker om een goed resultaat neer te zetten. Na krap tien minuten spelen moest Jesper Storms redding brengen op een schot van afstand, wat uiteindelijk de derde bal was van een aanval van Hoogeloon. Weer 10 minuten later was Hoogeloon gevaarlijk en zag het de bal op de lat van Hapert belanden, na een counter volgende op een vrije trap van Hapert op de helft van Hoogeloon. Dat zegt genoeg. Hapert stelde daar bar weinig tegenover. Toch wist het ongeschonden, met de brilstand nog op het bord, de rust te bereiken.

Na de thee kwam Hoogeloon in de 58e minuut dan toch op de verdiende voorsprong. Een vrije trap van Yannick Sol op ruim 20 meter schuin van het doel, was doelman Storms te machtig. Laatstgenoemde verwachte een voorzet maar kreeg dus onverwacht een schot op doel te verwerken. Vanaf dat moment lukt het Hapert wel om Hoogeloon enigszins terug te dringen. Deels omdat Hoogeloon dat toeliet, deels omdat Hapert dat afdwong. Dat resulteerde in twee goede mogelijkheden voor de gasten, maar die waren aan Jordi Huybregts en Yorick van Veldhoven deze middag niet besteed. Het zou ook teveel van het goede geweest zijn. Net voor tijd werd een handsbal van Yorick Hooijen nog bestraft met een pingel. Yannick Sol was nu ook van 11 meter de bovenliggende partij en besliste hiermee het duel. Een derby van een discutabel niveau, waarbij Hoogeloon by far het meeste aanspraak maakte op de overwinning en deze dan uiteindelijk ook afdwong.

Klik hier voor de foto`s