Met het einde van de competitie in zicht, was er voor Hapert niet veel meer om voor te voetballen, anders dan de eer en het in stand houden van de ongeslagen reeks van 900 minuten voorafgaand aan het duel. PSV wil graag de 4e plaats op de ranglijst veilig stellen. Een 4e plaats die wellicht recht geeft op een periodetitel.

Toch was het belang van de wedstrijd voor PSV aanvankelijk niet aan het spel van de thuisploeg te merken. Het begon ietwat gelaten aan de wedstrijd en kwam pas in de 7e minuut tot een aardig schot uit de 2e lijn. Uit een hoekschop werd de afgeslagen bal goed op de slof genomen, maar doelman Storms was namens Hapert op zijn post. Hapert kreeg na 13 minuten voetbal zijn eerste kans. Yorick van Veldhoven zag zijn inzet gekeerd worden door de goalie van PSV en in de rebound schoot Mauro van Houtum met links over. PSV drong langzaam maar zeker wat meer aan, maar het werd eigenlijk enkel gevaarlijk uit stilstaande situaties, met name uit hoekschoppen. Het was uiteindelijk Hapert wat effectiever omging met de geboden kansen en in de 39e minuut verzilverde Dave Koolen een voorzet van Thed van de Kerkhof. Het lukte Hapert om met een minimale voorsprong de kleedkamer op te mogen zoeken voor de rust.

Na de thee was PSV wat dwingender aanwezig en drong het de bezoekers terug. Toch kreeg PSV maar weinig uitgespeelde kansen en moest het wederom gezocht worden uit stilstaande spelmomenten. Even dacht Hapert de voorsprong te verdubbelen. Het net bolde wel na een schot van Mauro van Houtum, maar het bleek het zijnet te zijn. Hapert kwam daarna een paar keer goed weg, alvorens Jordi Huijbregts net tekort kwam om het de PSV doelman nog een keer moeilijk te maken. Op de doellijn kreeg Storms hulp van Luuk Saris , maar in de 80ste minuut kreeg PSV hun wel verdiende gelijkmaker. Appel voor hands werd door scheidsrechter weggewuifd en Storms was vanaf randje 16 meter kansloos op de inzet van één van de aanvallende middenvelders van PSV. Een paar minuten later bracht de paal redding voor Hapert, dus het mocht net klagen. PSV rook bloed en kreeg de voorsprong in de slotfase. Een afstandsschot leek houdbaar, maar had een verraderlijke stuit. 2-1 voor PSV en hiermee zou het een grote stap zetten naar het veilig stellen van de 4e plaats op de ranglijst. Dat was echter buiten Mauro van Houtum gerekend. In de blessuretijd ging Mauro op de rand van het strafschopgebied aan de wandel met de bal. Hij liet 3, 4 spelers van PSV staan en op het moment dat hij dacht te gaan af ronden, stond Dave Koolen ‘in de weg’. De bal caramboleerde echter toch nog voor de voeten van Mauro, maar die was ondertussen in een zeer lastige positie terecht gekomen. Ongeveer op de achterlijn ging Mauro voor zijn kans. Uit een schier onmogelijke hoek schoot hij keihard binnen en liet daarmee de eindstand van 2-2 op het scorebord noteren.

Hiermee is er dus nog geen einde gekomen aan de ongeslagen reeks van Hapert; 990 minuten zonder nederlaag. Volgende week ontvangt het de kampioen uit Beek en Donk op de Lemelvelden om het seizoen, hopelijk in stijl te kunnen afsluiten.

Kijk hier naar de foto`s van PSV – Hapert