Na de ontluisterende nederlaag uit tegen Hoogeloon vorige week, kreeg Hapert dit weekend RPC op bezoek. RPC, vorig jaar nog tweedeklasser, heeft wisselende resultaten geboekt tot nu toe. Maar moet toch gezien worden als een serieuze kandidaat voor het kampioenschap. Een op voorhand al zware klus voor Hapert dus.

Na een minuut stilte, ter nagedachtenis aan de eerder deze week overleden Karel Vromans, kon de wedstrijd van start. En van meet af aan was duidelijk dat RPC op bijna alle posities op het veld bovenliggend was. Hapert had moeite met de lopende spelers van de gasten. RPC hield de druk hoog en het lukte Hapert niet om daar onderuit te voetballen. Sporadisch kwam het op de helft van RPC; het was vooral tegenhouden. RPC daarentegen creëerde ook niet veel, maar het was wachten totdat het krachtverschil ook op het scorebord tot uiting zou komen. In de 27e minuut brak Sidney Gakpo de ban. Even was hij aan de aandacht van zijn opponent ontsnapt en wist hij met een lage schuiver doelman Storms te verschalken. Vijf minuten later mocht Joris vd Steen de score van dichtbij verdubbelen en nog voor rust maakte Emiel vd Steen er 0-3 van. Wedstrijd gelopen.

Na de rust nam RPC wat gas terug en mocht Hapert wat meer meedoen. Optisch speelde het spel zich nu wat meer op helft van RPC af, maar Hapert moest beducht zijn op tempoversnellingen van de gasten. Jordi Huybregts kreeg een kans, maar hij schoot hoog over. Kevin Raaijmakers lepelde een bal op de bovenkant van de lat, maar het was toch weer RPC dat scoorde uit een counter. De scheidsrechter negeerde hierbij wel de voor buitenspel vlaggende Nick Michelbrink, terwijl hijzelf toch echt niet op lijn meeliep. Bij 0-4 mocht Hapert dan toch iets terug doen. Kevin Raaijmakers werd door Rik Verdonschot bediend en hij krulde de bal beheerst over de keeper van RPC. Maar hier bleef het dan ook bij voor Hapert. Het slotakkoord was weer voor RPC dat via het hoofd van verdediger Yorick Hooyen de eindstand op 1-5 liet bepalen.

Klik hier voor de foto`s