VV De Kempen

VV De Kempen is een stichting met als doel de bevordering van het beoefenen van voetbalsport door meisjes en het ontwikkelen van voetbaltalent bij meisjes in de regio de Kempen. De stichting tracht dit te bereiken door het aanbieden van trainingen en het organiseren en deelnemen aan voetbalwedstrijden in samenwerking met voetbalverenigingen in regio de Kempen. Hiervoor heeft VV De Kempen in samenwerking met VV Hapert en Voetbalvereniging E.F.C. een ‘Samenwerking Team (ST)’ gerealiseerd. Een Samenwerking Team is een samenwerkingsvorm van de KNVB tussen twee of meer verenigingen voor 1 of meerdere leeftijdscategorieën. De samenwerking komt niet alleen voort uit noodzaak om voldoende speelsters voor 1 team beschikbaar te hebben. De deelnemende verenigingen willen echter met elkaar samenwerken om de kwaliteit van 1 of meerdere leeftijdscategorieën te verhogen.

ST HAPERT/ EFC MO17-1

Het team bestaat uit speelsters uit diverse dorpen in De Kempen waaronder Eersel, Hapert, Bladel, Reusel, Lage Mierde en Vessem. Deze meiden zijn talentvol, ambitieus, gemotiveerd en willen heel graag voetballen. Ze trainden, buiten hun eigen club, al enige jaren met elkaar. Steeds kwam de vraag om samen een team te vormen om op zaterdag wedstrijden te spelen. VV De Kempen heeft zicht ingezet om dit te realiseren.

De KNVB heeft met ingang van dit seizoen een nieuwe (pilot) MO17 competitie opgezet: Divisie MO17. De Divisie MO17 is een competitie ter promotie van het gehele meiden- en vrouwenvoetbal en de ontwikkeling van de sport. De KNVB investeert daarom in deze competitie. Dit betekent ook dat er verwachtingen zijn richting deelnemende verenigingen en de wijze waarop zij tegen deze competitie aankijken. VV De Kempen is uitgenodigd om aan de Divisie MO17 deel te nemen. Dit wil zeggen dat de meiden in deze leeftijdscategorie op het allerhoogst landelijk niveau spelen.

De sfeer binnen het team is geweldig goed. Op het veld bloedfanatiek en na het trainen en de wedstrijd volop gezelligheid. Ze maken enorme sprongen in de ontwikkeling, zowel als individu en als team. Je kunt de meiden volgen op deze internetpagina, op Facebook: https://www.facebook.com/meisjesvoetbalindekempen/ of op Instagram: vv_de_kempen.

VV De Kempen loopt voor een goed doel

Op zondag 9 december 2018 heeft VV De Kempen deelgenomen aan een sponsorloop. Wij vinden het belangrijk om met ons team ook een sociaal doel te ondersteunen. De sponsorloop werd georganiseerd door De Dorpslopers en vond plaats bij De Spartelvijver in Hooge Mierde. De sponsorloop stond in het teken van de ziekte van Huntington. Huntington is een erfelijke, dodelijke, mensonterende ziekte waartegen geen medicijn bestaat. De symptomen lijken op die van A.L.S., Alzheimer en Parkinson ineen. Veel patiënten overlijden na een slopende periode van gemiddeld 15 tot 20 jaar.

Met onze meiden hebben we 5 kilometer hardgelopen in de bossen in de buurt van De Spartelvijver. Na afloop moe maar voldaan, nog genoten van een heerlijke kom verse tomatensoep. Het was een superleuke activiteit waarvan we met zijn allen hebben genoten.

Periode 1

Periode 2