Bekerwedstrijden zijn niet belangrijk! De beker is inderdaad minder belangrijk, maar de wedstrijden zijn wel een opmaat voor volgende confrontaties in de competities. Verliezen van Bergeijk is niet erg, maar het is geen goede voorbereiding voor de thuiswedstrijd tegen Budel. Dat is waar Hapert mee te dealen heeft.

En Budel begon de wedstrijd beter dan Hapert. In de eerste 10 minuten had Hapert het lastig en kregen de bezoekers een paar mogelijkheden. Daar ging het gelukkig voor Hapert niet goed mee om en daardoor kreeg de thuisploeg langzaam maar zeker de overhand. Hapert kreeg ook kansen, maar was daarin niet gelukkig. Het houtwerk bracht voor de gasten eerst redding bij een kopbal van Yorick van Veldhoven en even later belandde een inzet van Dave Koolen ook op de paal. Hapert kreeg bijna een handvol kansen, maar het verzuimde om het veldoverwicht ook op het scorebord tot uiting te brengen. Budel daarentegen loerde op dat ene moment. Dat ene moment dat er na een half uur spelen ook kwam. Een voorzet van rechts werd door alles en iedereen gemist en daarna kinderlijk eenvoudig door Steef Vasen binnen gelopen. Weer een tegendoelpunt, relatief uit het niets, en Hapert liep weer achter de feiten aan. Ondanks verwoede pogingen en mateloze inzet was Hapert niet meer bij machte om de achterstand voor rust goed te maken.

Met het vertrouwen dat het kwartje uiteindelijk wel een keer de juiste kant op zou vallen, kwamen de rood blauwen voor goede moed uit de kleedkamer. Het redelijk tot goede veldspel werd in de tweede helft helaas niet meer getoond. Hapert was gelijkwaardig aan Budel, maar moest meer risico gaan nemen om de gelijkmaker af te dwingen. Een offensieve wissel en achterin man op man bracht helaas niet wat ervan verwacht werd. Hapert kreeg nog kansen. Onder andere Dave Koolen was onfortuinlijk in de afwerking. Budel daarentegen vond het allemaal best en kreeg meer ruimte om te counteren. Dat betaalde zich uit toen wederom Steef Vasen tot scoren kwam. Zijn schot werd een beetje van richting veranderd waardoor doelman Jesper Storms kansloos werd. Hapert probeerde het nog wel, maar het leek tegen beter weten in. Budel benutte de mogelijkheden en Luc Nouwen bekroonde zijn invalbeurt met een mooi doelpunt. Hij bepaalde de eindstand op 0-3.

Je moet ook een beetje geluk hebben dat zaken op zijn plaats vallen. Geluk; ja dat was er bij Hapert ontbrak. En zonder geluk vaart niemand wel. Volgende week wacht voor Hapert de lastige uitwedstrijd Valkenswaard.

Bekijk hier de foto`s