Met het abrupte einde van het voetbalseizoen 2019 / 2020, is er ook een einde gekomen aan het trainerschap van Peter Jonkman bij vv Hapert. Na de promotie van de vierde naar de derde klasse, werd Peter in de zomer van 2017 trainer van het eerste elftal. Peter wist met zijn herkenbare manier van spelen, waarbij elke spelers exact zijn taak wist, direct resultaat te boeken. De eerste competitiewedstrijd was uit bij DBS en deze werd direct met 0-1 gewonnen. Verschillende overwinningen volgden. Zo werden Bladella (zowel uit als thuis) en Reusel Sport verslagen zonder een tegentreffer te incasseren. Deze wedstrijden typeerden de manier van voetballen die Peter graag zag: Een tegenstander werd geanalyseerd, er werd een plan bedacht, de spelers raakte gedurende de trainingen overtuigd van het plan en uiteindelijk resulteerde het in een elftal dat streed voor elke meter en hiermee resultaten boekte. Met twaalf overwinningen werd het seizoen op een uitstekende zevende plaats afgesloten.

In het tweede seizoen wist Peter nog beter dan in het eerste seizoen wat hij van zijn spelers kon verwachten en de spelers wisten hoe Peter te werk ging. Echter stond Hapert in de winterstop op de degradatieplaats. Door een tactische omzetting, iets waarmee Peter verschillende wedstrijden heeft doen laten kantelen, werd er in de tweede seizoenshelft een reeks neergezet van elf ongeslagen wedstrijden op een rij. Deze serie strandde op de laatste speeldag tegen de al gekroonde kampioen Sparta ’25.

In een vroeg stadium was al bekend dat het seizoen 2019 / 2020 het laatste seizoen van Peter als hoofdtrainer van vv Hapert zou zijn. Gedurende het seizoen werd ook bekend dat Peter’s volgende klus het hoofdtrainerschap van Unitas ’59 zal gaan worden. Ondanks dat Unitas op weg leek naar de tweede klasse, hebben het staken van de competitie en het lot bepaald dat Peter en Hapert komend seizoen twee keer tegenover elkaar zullen staan. Het zullen interessante wedstrijden worden, waarbij Peter de mannen van Hapert natuurlijk als geen ander kent en hij drie seizoenen lang bewezen heeft een tegenstander naar aanleiding van analyses goed te kunnen bestrijden. Aan de andere kant zal er voor de rood-blauwen geen motivatie nodig zijn in deze wedstrijden om te laten zien wat ze de afgelopen jaren onder hem geleerd hebben.

Het waren drie schitterende seizoenen, waarin zowel het eerste als tweede elftal van vv Hapert zich erg goed ontwikkeld heeft en spelers volwassener en beter zijn geworden. Naast deze ontwikkeling, heerste er drie jaar lang een erg goede sfeer binnen de selectie wat voor een hoge trainingsopkomst zorgde. Namens iedereen binnen vv Hapert willen wij Peter bedanken en wensen wij Peter alle succes in de toekomst.

Wilbert Corsten bedankt voor het maken van het spandoek.