De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen is voor vv Hapert geëindigd in een gelijkspel. Op Sportpark Naastenbest wisten beide ploegen één keer het net te vinden. Vorig seizoen eindigden de onderlinge wedstrijd al twee keer in een gelijkspel en ook deze keer was dat weer het geval.

In de beginfase van de wedstrijd was het vooral Hapert wat de bal had. Vanuit achteruit waren Sander Raaijmakers en Yorick Hooyen geduldig opzoek naar de opening. De eerste kans van de wedstrijd kwam er echter door een fout van Wilhelmina Boys. Mauro van Houtum was eerder dan de keeper bij een te korte terugspeelbal, maar door genoeg te hinderen, wist Mauro de bal niet tussen de palen te krijgen. Na deze kans bleef Hapert de bal houden en was het de thuisploeg wat hoopte op een fout.

Na een ruim half uur ging de thuisploeg toch opzoek naar een schot op doel en wellicht zelfs een doelpunt. De eerste kans die hier uit voort kwam werd nog gekeerd door Jesper Storms, maar vijf minuten later was het toch raak. Robbie Baeten kwam vanuit rechts naar binnen en wist met zijn linker Jesper te verschalken. Dit was een zure domper net voor de rust, aangezien er geen vuiltje aan de lucht leek.

Na de pauze bleef Hapert het geduld houden, maar waren de grootste kansen voor de thuisploeg. Doordat deze onbenut bleven, kon vv Hapert in de eindfase van de wedstrijd opzoek naar de gelijkmaker. Hierbij werd er een verdediger afgehaald en een extra spits bijgezet. Deze tactische omzetting zorgde ervoor dat de druk opgevoerd kon worden en dit leverde ook kansen op. Een kopbal van Dave Koolen werd knap tegen gehouden door de keeper en ook een vrije trap van Kevin Raaijmakers was een prooi voor hem.

Tien minuten voor tijd leverde het wel de verdiende gelijkmaker op. Een afgezwaaide corner kwam via Dave bij Mauro terecht en hij wist met een mooie afstandsschot in de bovenhoek Hapert een punt te bezorgen. In de resterende minuten probeerde Hapert het nog wel, maar grote mogelijkheden leverde dit niet op. Zo wordt het seizoen gestart met een gelijkspel en kan er met een positief gevoel uitgekeken worden naar de wedstrijd van volgende week; de derby tegen Bladella op Sportpark De Lemelvelden.