Beste ouders/verzorgers van jeugdleden van vv Hapert, beste jeugdleden,

Goed nieuws. We mogen vanaf maandag 4 mei de trainingen voor de jeugd tot en met 18 jaar weer hervatten. Daarbij moeten we uiteraard rekening houden met de kaders die gesteld worden door de regering/ het RIVM en de Gemeente Bladel.

Belangrijkste uitgangspunt voor het hervatten van de training zijn de protocollen die door het noc nsf zijn opgesteld (https://nocnsf.nl/sportprotocol). Voor de volledigheid krijgen jullie bij deze een overzicht van de belangrijkste “spelregels”. Lees deze – samen met je ouder/verzorger – goed door!
Door ons te houden aan deze regels, zorgen we er samen voor dat we ook in deze omstandigheden bij vv Hapert op een verantwoorde en veilige manier kunnen trainen.

In het Sportprotocol sporters staat duidelijk uitgelegd waaraan je je als speler moet houden. Dit is de manier waarop vv Hapert er mee om gaat:

• blijf thuis als je verkouden of grieperig bent
  • laat tijdig weten aan de trainer dat je komt trainen
  • kom enkel naar het sportpark als er een training gepland staat
  • ben maximaal 10 minuten voor aanvang aanwezig
    • begint de training om 18:15u, dan ben je welkom vanaf 18:05u
    • begint de training om 19:45u, dan ben je welkom vanaf 19:35u
  • kom in sportkleding, kleedkamers en douches zijn gesloten
  • neem je eigen bidon gevuld mee, deel deze met niemand
  • ga voordat je naar de training komt, thuis naar het toilet.
    Voor “noodgevallen” is er uiteraard een toilet beschikbaar op het sportpark
  • was je handen voordat je naar de training komt
  • kom je met de fiets?
    • kom bij voorkeur alleen of in groepjes van maximaal 3 personen.
      Spreek in elk geval niet af om met z’n allen te vertrekken.
    • zet je fiets in de tijdelijke fietsenstalling.
      Deze is net buiten de poort (zie plattegrond).
  • word je gebracht met de auto?
    • volg de aangegeven route, parkeer de auto niet!
    • “kiss & ride”! Neem afscheid in de auto en stap alleen uit – ouders blijven dus in de auto en vertrekken na het afzetten
    • Ook hier geldt: kom alleen en ga niet met meerderen in een auto (gezinsleden mogen uiteraard wel samen in een auto)
  • volg altijd de aanwijzingen op van de coördinatoren bij het sportpark (herkenbaar aan gele hesjes). Zij vangen jullie op bij de ingang en zijn tijdens de training aanwezig bij de velden.
  • ga via de aangegeven looproutes direct naar het veld. De trainer laat je op tijd weten op welk veld je moet zijn. De kleedkamers en het honk zijn gesloten.
  • luister naar de trainers! Doe geen dingen die niet toegestaan zijn!
  • ga direct na de training naar huis. De kleedlokalen zijn gesloten dus douchen doe je thuis.
  • ga via de aangegeven route direct naar de uitgang.
  • als je met de fiets bent gekomen, geldt ook nu: vertrek bij voorkeur alleen of in groepjes van maximaal 3 personen.
  • Als je met de auto wordt opgehaald: de auto’s staan te wachten op het “rolschaatsplein”. Stap zo snel mogelijk in en vertrek naar huis!
  • val je in de leeftijdsgroep 13 t/m 18 jaar?
    Houd dan te allen tijde 1,5 meter afstand, ook tijdens het sporten
  • speel je bij de JO12 of JO13 en ben je inmiddels 13 jaar geworden?
    Je mag helaas niet meetrainen met je eigen team, maar we hebben geregeld dat jullie samen kunnen trainen. De trainer laat je weten waar je moet zijn!

Het Sportprotocol ouders geeft de regels aan die gelden voor ouders. Deze zijn voor een groot deel hetzelfde als voor de sporters. Dit zijn de belangrijkste aanvullingen:

• informeer je kind over de algemene veiligheids- en hygiëne regels
  • houd je kind thuis als hij/zij of een gezinslid verkouden of grieperig is
  • laat je kind zoveel mogelijk op eigen gelegenheid naar de locatie gaan
  • als je je kind met de auto brengt: “kiss & ride”!
    Volg de aangegeven route, neem afscheid in de auto, stap niet uit en vertrek meteen na het afzetten.
  • als met je kind mee fietst: “kiss & ride”!
    Ga niet mee naar de fietsenstalling, neem afscheid voor de afslag naar de manege en vertrek meteen na het afzetten.
  • als ouder/verzorger/ begeleider heb je geen toegang tot de sportlocatie
    • indien ondersteuning echt noodzakelijk is bij de activiteit, is één ouder/ verzorger toegestaan. Laat dit alsjeblieft van tevoren weten aan de trainer!
  • als je je kind komt ophalen, doe dat dan direct na de activiteit
    • als je kind traint om 18:15u, dan is de training om 19:15 afgelopen
    • als je kind traint om 19:45u, dan is de training om 20:45 afgelopen
    • kom je met de auto, wacht dan op je kind op het “rolschaatsplein”
    • kom je met de fiets, wacht dan op de parkeerplaats bij de afslag naar de manege

Materialen zullen door de trainers verzorgd worden en regelmatig worden schoongemaakt.  De coördinatoren zijn er om te zorgen dat het goed verloopt en in de gaten te houden of we ons allemaal aan de regels toegepast worden. Dit is belangrijk omdat we enkel op die manier ervoor kunnen zorgen dat we veilig en verantwoord kunnen trainen. En omdat we willen voorkomen dat we als vv Hapert genoodzaakt worden om de trainingen stop te zetten.

Via de coördinatoren en leiders wordt bekend gemaakt wanneer de trainingen voor de verschillende teams beginnen.

Wij wensen iedereen veel gezondheid toe en laat de bal weer rollen!

Bestuur en Jeugdcommissie vv Hapert

Plattegrond sportpark