Door eerdere afgelastingen troffen Wilhelmina Boys uit Best en Hapert elkaar twee opeenvolgende weekenden. Vorige week hielden de concurrenten elkaar in evenwicht. Ditmaal werd het duel echter uitgevochten op kunstgras, waardoor de thuisclub wellicht licht in het voordeel zou zijn.

Dat de beide teams elkaar niet veel ontlopen bleek ook deze middag. Hapert speelde de eerste 8 minuten doorlopend op de helft van de gastgevers, maar gevaarlijk werd het nauwelijks. Wilhelmina Boys was vanuit een counter eigenlijk nog het meest dreigend. In de periode daarna was het vooral de thuis spelende ploeg die bovenliggend was. Doelman Jesper Storms moest namens Hapert redding bieden toen Wilhelmina Boys vanuit een omschakelmoment een kans kreeg. Ruben Hermans deed een poging vanuit de tweede lijn, maar wist doelman Saes niet in verlegenheid te brengen. Diezelfde Saes moest even later het veld geblesseerd verlaten. Zowel hij als Dave Koolen namens Hapert, gingen vol voor een bal. Saes had de bal niet vast en daarna volgde een ietwat ongelukkige botsing. Zijn vervanger Vermeer werd in het vervolg van de eerste helft nauwelijks getest door de bezoekers. Ook niet door Rik Verdonschot die een slecht uitverdedigde bal plots voor zijn voeten kreeg. Zijn inzet verdween ruim over.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Rommelig en niet goed te noemen. Je merkt dat beide ploegen niet willen verliezen gezien de posities op de ranglijst. Wilhelmina Boys had een beetje pech dat het in het tweede bedrijf nog een speler geblesseerd moest wisselen. Nu was Mike Smit ongelukkig in aanraking gekomen met wederom Dave Koolen. Laatstgenoemde kreeg hiervoor een gele kaart, maar hij kon de van achterop komende Smit niet gezien hebben. Laag koppen met een iets te hoog been leverde hier opnieuw hoofdpijn op. Echte kansen waren er aan beide zijden niet of nauwelijks. Thed van de kerkhof zag zijn doelpunt terecht afgekeurd worden voor buitenspel. Toen de ingevallen Tom Franse even later ook nog eens met rood mocht vertrekken, werd het spel er zeker niet beter op. Wilhelmina Boys was dichtbij een treffer, maar door een paar miraculeuze reddingen van doelman Jesper Storms, bleef Hapert op de been. Aan de andere kant werd een Hapertse inzet nog van de doellijn gehaald, maar een winnaar verdiende deze wedstrijd niet.

Wederom een puntendeling voor de rood blauwen, die al 5 wedstrijden niet hebben verloren. Nu is het onder aan de streep wel voordeliger om een wedstrijd te winnen en een wedstrijd te verliezen in plaats 2 gelijke spelen, maar niet verliezen maakt dat er vertrouwen blijft.

Klik hier voor de foto`s