Beste leden, supporters en bezoekers,

Update 19 september: Corona maatregelen vv Hapert beschikbaar via de Voetbal.nl app
Vanaf vandaag zijn deze maatregelen rechtstreeks vanuit de Voetbal.nl app te bereiken. Vanuit de app wordt de pagina met Corona maatregelen op de website van vv Hapert geopend.

Nu de eerste trainingen in voorbereiding op het komende seizoen zijn begonnen en de beker- en competitiewedstrijden voor de deur staan, is het een goed moment om u als bezoeker van ons sportpark op de hoogte te stellen van de coronamaatregelen die bij het betreden van ons sportpark van toepassing zijn. Deze maatregelen zijn een aanvulling op de richtlijnen van de overheid, RIVM en KNVB.

We gaan ervan uit dat iedereen die ons sportpark bezoekt, de door de overheid opgelegde regels, accepteert en respecteert.

Volg altijd de aanwijzingen op van het kader, bijvoorbeeld trainers, leiders, kantinemedewerkers en bestuursleden.

Algemeen

• Voor iedereen geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop; heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. Schud geen handen.
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen.
  • Maak gebruik van de handhygiëne dispensers op de verschillende locaties op ons sportpark.
  • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportpark.
  • Houd 1,5 meter afstand met personen van 18 jaar of ouder en vermijd drukte.
  • Ben je in een code oranje of rood gebied geweest of iemand binnen je gezin/huishouden? Kom dan (ongeacht de leeftijd) 10 dagen niet naar het sportpark conform de regels van de thuisquarantaine.
  • Registreer jezelf bij binnenkomst sportpark en kantine middels QR code naar contactformulier.
  • De algemene regels zijn ook na te lezen op aangeplakte posters.

Velden en kleedkamers

• Kom zoveel mogelijk omgekleed naar het sportpark en douche bij voorkeur thuis.
  • Alle teams krijgen wel een kleedkamer toegewezen om spullen neer te leggen en eventueel te douchen, voor nummer kleedkamer raadpleeg de Voetbal.nl-app.
  • Looproutes zijn waar nodig aangegeven met pijlen.
  • Eigen bidon gebruiken bij wedstrijd of training. Teambidons worden niet toegestaan.
  • Zitplaatsen op de tribune: alleen zitten op de rijen die volgens de stickers daarvoor aangewezen zijn (steeds één rij vrij laten).
  • Ouders en toeschouwers zijn welkom bij de wedstrijden, denk ook hierbij aan de 1,5 m afstand regel (tenzij ze uit hetzelfde huishouden komen).
  • Geforceerd stemgebruik langs en in het veld, zoals schreeuwen, is niet toegestaan.

Onderstaande punten gelden voor 18 jaar en ouder (JO19 teams en senioren):

• De kleedkamers mogen voor trainingen en wedstrijden door maximaal 8 personen tegelijk gebruikt worden. We streven er naar, afhankelijk van het wedstrijdprogramma op zondag, om voor elk team (vv Hapert en bezoekers) twee kleedkamers beschikbaar te stellen.
  • Omkleden in kleedkamers kan op 1,5 meter maar houdt rekening met gefaseerd gebruik van de kleedkamers (neem privé eigendommen mee naar wedstrijdveld en neem rustmoment tussen beide helften buiten op het veld).
  • Douchen na de training of wedstrijd kan maar houdt ook hier rekening met de 1,5 meter regel en douche met maximaal 2 personen tegelijk. Thuis douchen mag ook als men daar liever de voorkeur aan geeft.
  • In de dug-out moet er steeds een stoel vrij blijven tussen de spelers. Er kunnen stoelen van het terras bijgezet worden indien noodzakelijk.
  • De aanvoerder is verantwoordelijk voor het waarborgen van 1,5 meter regel tijdens het vieren van een doelpunt of uitvoeren van een wissel.
  • Voor zowel thuisspelende als bezoekende teams geldt het advies om zoveel mogelijk omgekleed naar het sportpark te komen.

Kantine en tent:

• Ook voor de kantine en de tent geldt hetzelfde protocol als voor de horeca.
  • Registratie middels QR code (dat geldt overigens niet voor spelers en begeleiders die op het wedstrijdformulier staan, hun gegevens worden automatisch geregistreerd via de Voetbal.nl-app).
  • Toegang van de kantine enkel mogelijk via ingang bij hal bestuurskamer
  • Bij toegang kantine en na toiletbezoek handen desinfecteren.
  • Bij verlaten kantine handen desinfecteren.
  • Aangegeven looproutes volgen.
  • Verzoek om zoveel mogelijk met PIN te betalen.
  • Alleen zitten. Het is niet toegestaan stoelen of tafels te verplaatsen.
  • Samen met je team aan 1 tafel (zoals gebruikelijk) is helaas niet mogelijk.
  • Uitgang kantine via tent ook voor gebruik van toiletten.

TIPS:

• Hou je bij uitwedstrijden ook aan de maatregelen en richtlijnen van deze vereniging. Kijk hiervoor ook op de website van de vereniging waar je gaat spelen.
  • Bij gezamenlijk vervoer naar uitduels is het advies om in de auto mondkapjes te gebruiken (eigen verantwoordelijkheid).

Wij realiseren ons dat het heel veel regels zijn. Maar ze zijn echt nodig om te voorkomen dat er een piek in besmettingen ontstaat, teams niet meer kunnen voetballen en ons sportpark moet sluiten. Houdt elkaar alert en wijs elkaar op de regels. Je doet het voor elkaars gezondheid.

Tips en/of vragen? Neem contact op via secretariaat@vvhapert.nl

Met sportieve groet,
Het bestuur vv Hapert