Eindelijk mogen we weer! Na twee afgebroken seizoenen kan de competitie weer worden hervat.

Wat gaat er vanaf vandaag, 26 januari, veranderen binnen het voetbal?

Iedereen mag weer overdag en ’s avonds binnen en buiten sporten, zonder tijdslimiet.

De volgende regels gelden:

 • Er mogen weer competitiewedstrijden worden gespeeld
 • Publiek is weer toegestaan bij trainingen en wedstrijden tot maximaal 22.00 uur
 • Sportkantines mogen weer open, tot maximaal 22.00 uur
 • Kleedkamers, toiletten en douches zijn open
 • Er is geen beperking meer in de groepsgrootte bij het voetbal
 • Houd je aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan

Vervolg competitie

Inleiding

Twee seizoenen lang hebben we de competitie niet uitgespeeld en geen promotie/degradatie op basis van een volledig seizoen kunnen toepassen. Het doel voor de KNVB is om dit seizoen wel een eindrangschikking en een promotie/degradatie toe te kunnen passen op basis van sportieve prestaties. Echter het voetbal heeft in de categorie A langere tijd stilgelegen, hierdoor zijn reguliere speeldagen uit de 1ste competitiehelft komen te vervallen. Daarnaast zijn er nog veel teams die nog wedstrijden moeten inhalen uit de 1ste competitiehelft. Er zijn ook nog veel onzekerheden ten aanzien van corona en mogelijke maatregelen die hiermee gepaard gaan. Om voldoende ruimte te hebben om de competities goed uit te spelen en met de mogelijke onzekerheden om te gaan, zien we ons genoodzaakt om de competities in de verschillende categorieën aan te passen. Hieronder vind je een overzicht wat dit voor de verschillende categorieën betekent.

Bekervoetbal veldvoetbal

Voor alle categorieën komt het bekervoetbal te vervallen.

De wedstrijden in de beker geven een te grote druk op de speeldagen die nog nodig zijn om de competities op een goede wijze uit te spelen. In de categorie B geeft de beker een te grote druk op de benodigde speeldagen die van belang zijn voor het uitspelen van de competitie.

Competitie veldvoetbal

Categorie A senioren mannen (H1 & H2)

Vanaf het weekend 5/6 februari worden de eerste inhaalwedstrijden vastgesteld.

Categorie B veldvoetbal jeugd en senioren mannen en vrouwen

Alle categorieën in het veldvoetbal (senioren, junioren en pupillen) gaan aankomend weekend 29/30 januari starten met het reguliere programma. De speeldagenkalender blijft voor deze categorie ongewijzigd.

De wedstrijden die bij de pupillen eerder gespeeld hadden moeten worden in de 3de fase komen te vervallen. Inhaalwedstrijden voor de junioren en de senioren worden zoveel mogelijk gepland in inhaalweekenden om zoveel mogelijk de competities uit te spelen.

Uitstel wedstrijden door corona

Voor de wedstrijden van komend weekend gelden de voorwaarden die staan op: Wat te doen bij afgelastingen door corona? | KNVB.

Publiek bij wedstrijden

Het publiek is weer welkom bij de wedstrijden en trainingen. Voor het zaalvoetbal moet publiek boven de 18 jaar een geldig coronatoegangsbewijs laten zien. Daarnaast geldt voor zowel het veld- als het zaalvoetbal dat het publiek 1,5 meter afstand moet houden en bij het verplaatsen in de kantine of de sporthal een mondkapje op hebben. Het publiek dient uiterlijk om 22.00 uur de sportaccommodatie te hebben verlaten.

Sportkantines

Voor en na de wedstrijden is het weer mogelijk om elkaar te ontmoeten en een drankje te drinken in de kantine. Hiervoor gelden wel weer de inmiddels bekende regels:

 • 1,5 meter afstand
 • Kantines moeten uiterlijk om 22.00 uur sluiten
 • Iedereen vanaf 18 jaar dient een coronatoegangsbewijs met identificatiebewijs te laten zien
 • Een vaste zitplaats is verplicht
 • Bij het verplaatsen in de kantine is een mondkapje verplicht
 • Kantinemedewerkers dienen ook een mondkapje te dragen

Coronatoegangsbewijs

Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor sporters en publiek van 18 jaar en ouder:

 • In de kleedkamers, toiletten en de kantine

Er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn, op het veld of in de sporthal, en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers.

Mondkapjes

Mondkapjes zijn verplicht voor sporters vanaf 13 jaar op:
Binnen faciliteiten zoals kleedkamers en de kantine


Corona Update 17-01-2022

Onderstaand de nieuwe coronaregels zoals door de KNVB gecommuniceerd. 

We zien het voor iedereen opengooien van de sportbeoefening als een terechte beslissing van het nieuwe kabinet. Eindelijk kan iedereen weer trainen en onderlinge wedstrijden spelen, zowel op het veld als in de zaal, en zonder avondklok.

Het kabinet ziet nu echt in dat sport van essentieel belang is voor een gezonde samenleving. En helemaal in de strijd tegen corona waarbij sporten en bewegen aantoonbaar preventief werkt tegen een ernstig ziekteverloop bij besmetting én actief bijdraagt aan het voorkomen van mentale problematiek.

Wat zijn de nieuwe regels?
Vanaf 15 januari is het weer voor iedereen mogelijk om te trainen en het spelen van onderlinge wedstrijden op de club, op het veld én in de zaal, zonder beperkingen in groepsgrootte of tijdstip.

 • Kantine mag niet open, wel kan weer het consumptie-afhaalloket worden gehanteerd. Mensen van 13 jaar en ouder moeten daarbij wel een mondkapje dragen.
 • Kleedkamers mogen open, op vertoon van een coronatoegangsbewijs (CTB) door sporters van 18 jaar en ouder. Daarnaast dient in de kleedkamer een mondkapje te worden gedragen door sporters van 13 jaar en ouder.
 • Voor de binnensportlocaties (zaalvoetbal) geldt dat een CTB is vereist voor sporters van 18 jaar en ouder.
 • Publiek is niet welkom.

Vervolg competitie
Dinsdag 25 januari is er weer een nieuwe persconferentie met hopelijk verdergaande versoepelingen. Voor het vervolg van de competitie zetten we nu in op het weekend van 29 en 30 januari. Dit betekent dat alle competitie- en bekerwedstrijden tot en met 28 januari vervallen*. Na de persconferentie van de 25e hopen we meer duidelijkheid over het verloop van de competitie te kunnen geven. In de tussentijd worden verschillende scenario’s uitgewerkt die wij bespreken met de diverse belangenorganisaties.

*met uitzondering van de eredivisie vrouwen veldvoetbal en eredivisie mannen en vrouwen zaalvoetbal.

Wedstrijdfit
Zoals vermeld zetten we in op een zo snel mogelijke hervatting van de competitie. De afgelopen weken hebben met name de senioren voetballers niet kunnen voetballen. Juist voor deze groep is het raadzaam om zo snel mogelijk weer in actie te komen en zich voor te bereiden op de herstart van de competitie. Organiseer (extra) trainingen, interne partijtjes of toernooien om de voetballers weer (wedstrijd)fit te maken voor het vervolg van het seizoen. Kijk voor meer informatie, inspiratie en ondersteuning op de volgende pagina: https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/competitiezaken/65747/bereid-je-voor-op-de-competitie

Verantwoordelijkheid
Als laatste willen we benadrukken dat het omikron virus, de heersende variant op dit moment, zeer besmettelijk is. Dit is ook te zien aan de vele besmettingen die dagelijks erbij komen. Houd je hierdoor goed aan de basisregels, ook als je gevaccineerd bent.

 • Bij klachten blijf je thuis en doe je direct een test
 • Houd 1,5 meter afstand
 • Was vaak je handen
 • Hoest en nies in je elleboog
 • Schud geen handen
 • Draag als trainer/coach je mondkapje zoveel mogelijk

Als sportsector zijn wij blij met de erkenning dat wij als een van de eerste sectoren meer ruimte krijgen. Ook daarom roepen wij iedereen op om in woord en gedrag te laten zien dat wij die verantwoordelijkheid aan kunnen en klaar zijn voor de volgende verruiming, hopelijk het spelen van competitiewedstrijden en het weer openen van de kantines.

Met sportieve groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND


Corona Update 13-11-2021

Het aantal besmettingen neemt razendsnel toe. Helaas is de overheid genoodzaakt om wederom heftige maatregelen in te stellen. De samenleving wordt weer hard geraakt en ook het amateurvoetbal.

Ook vv Hapert zal hier in mee moeten.

Vanaf zaterdag 13 november 18.00 uur gelden de volgende regels zoals door de KNVB naar de clubs gecommuniceerd.

 • Alle amateurs, senioren en jeugdspelers, kunnen blijven voetballen, dit verandert niet. Dat is belangrijk want sporten heeft een positieve invloed op de gezondheid en weerstand.
 • Publiek is helaas niet meer welkom. Hierbij geldt een uitzondering voor alle personen die functioneel noodzakelijk zijn voor de wedstrijden, zoals scheidsrechters, trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, vrijwilligers en strikt noodzakelijke rij-ouders
 • In de kantine / binnenruimtes is een CTB (CoronaToegangsBewijs) voor alle personen van 18 jaar en ouder verplicht.
 • Ook zijn vaste zitplaatsen verplicht in de kantine.
 • Het afhalen van eten/drinken bij een afhaalpunt (binnen) mag zonder CTB maar met mondkapje.
 • De kantine moet uiterlijk om 20.00 uur sluiten.

Deze regels blijven voorlopig tot 4 december 2021 van kracht.

Beschik je niet over een CTB dan mag je wel komen maar het advies is om dan thuis om te kleden of op de tribune.

Douchen moet dan ook thuis gebeuren.

De kantine is op zondag open tot maximaal 20.00 (alleen zitplaatsen).

Door de week is deze echter gesloten omdat de trainingen later dan 20.00 zijn afgelopen.

We roepen ook iedereen op zich aan de (basis) regels te blijven houden.

Het is wederom een stap terug maar laten we hopen dat we z.s.m. weer naar “normaal” kunnen alhoewel we allemaal wel aanvoelen dat Corona voorlopig nog onder ons is.

Bestuur vv Hapert

 


Corona Update 25-09-2021

Vanaf 25 september 2021 worden er een flink aantal coronamaatregelen afgeschaft.
O.a. de 1.5 meter afstandsregel komt te vervallen.
Wel zijn er nog voorwaarden aan verbonden.
Voetballen, trainen en douchen kan allemaal zonder voorwaarden maar voor de kantine gelden onderstaande regels:

We verwachten van iedereen die binnenkomt dat deze of:

 • Gevaccineerd is en een QR-code heeft
 • Corona heeft gehad met QR-code
 • Een negatieve test heeft die maximaal 24 of 48 uur oud is
 • Jonger is dan 13 jaar

Voor ons als voetbalclub is het praktisch onmogelijk om aan de deur te controleren.
Wel kan er steekproefsgewijs om een vaccinatiebewijs of negatieve test worden gevragen.
We gaan ervan uit dat iedereen hierin zijn eigen verantwoordelijkheid in neemt.
Samen stoppen we corona en kunnen we lekker blijven voetballen en houden we de kantine open!


Update Corona maatregelen 14-12-2020

Vanaf 15 december zijn er door de regering verscherpte maatregelen ingevoerd om het Coronavirus terug te dringen. Wat dit voor vv Hapert inhoudt leest u hieronder:

-Sporten vanaf 18 jaar is vanaf 15-12 alleen nog maar toegestaan in groepjes van 2. Dat is voor voetbal geen werkbare situatie. Dus vanaf vandaag zijn er voor de O19 t/m senioren geen trainingen meer tot in ieder geval 19 januari.

-Tot 18 december mag er nog getraind worden tot en met de leeftijdsgroep O17. Vanaf dan houdt vv Hapert tot 4 januari een winterstop. In deze tijd zullen er geen trainingen of andere voetbalactiviteiten op het sportpark plaatsvinden. Dit geldt voor alle teams en leeftijden.

-Vanaf 4 januari kan de leeftijdsgroep t/m 17 jaar weer beginnen met de trainingen. In deze leeftijdsgroep is het ook toegestaan om buiten te sporten in groepsverband. Als een trainer liever niet traint kan hij tijdelijk iemand anders vragen de training over te nemen. Mochten spelers toch willen trainen maar hun eigen team traint niet dan kan er evt. met een ander team dat wel traint meegedaan worden, e.e.a. wel in overleg met de betreffende trainers.

-Verder gelden uiteraard nog steeds alle bekende coronaregels en blijven de kleedlokalen tot nader order gesloten.

 

Update Corona maatregelen 14-10-2020
-Gehele Amateurvoetbalcompetitie wordt stilgelegd voor minimaal 4 weken.
-Sporten vanaf 18 jaar niet toegestaan in groepsverband dus vanaf de O19 t/m senioren ook geen trainingen.
-Onder de 18 jaar is training toegestaan, dus t/m O17.
-Vv Hapert laat het aan de leiding van de teams in samenspraak met de groepscoördinator over of zij willen trainen de komende tijd. Het mag wel maar is niet verplicht.
Advies om dit wel goed te communiceren binnen het team en evt. met ouders.
-Bij geen training: Piet Luiten op de hoogte stellen.
-Als een trainer liever niet traint maar het merendeel van een team wel kan hij tijdelijk iemand anders vragen de training over te nemen.
-Mochten spelers toch willen trainen maar hun eigen team traint niet dan kan er evt. met een ander team dat wel traint meegetraind worden, wel in overleg met betreffende trainers.
-Geen publiek/ouders langs de lijn.
-Kleedlokalen zijn gesloten dus thuis omkleden en douchen.

Update Corona maatregelen 29 september:
De volgende wijzigingen op de Corona maatregelen zijn met ingang van 29 september 2020 18:00 uur van toepassing:

– Regel is: Kom zoveel mogelijk omgekleed naar het sportpark en douche bij voorkeur thuis (geldt voor zowel jeugd- als seniorenleden)
– Ouders en toeschouwers zijn vooralsnog 3 weken NIET welkom bij alle wedstrijden en trainingen excl. begeleiding (=trainers/leiders/maximaal aantal benodigde chauffeurs bij uitwedstrijd)
– Alle teams (jeugd en senioren) krijgen wel een kleedkamer toegewezen om spullen neer te leggen maar douche bij voorkeur thuis, voor nummer kleedkamer raadpleeg de Voetbal.nl-app.
– Kantine en tent vooralsnog 3 weken gesloten

Veel gestelde vragen over her Corona virus en voetbal

Mogen spelers die klaar zijn met hun wedstrijd of training blijven kijken naar een andere training of wedstrijd?
Nee, spelers die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk het sportpark verlaten.

Ik rijd als benodigde chauffeur een aantal spelers (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijd. Ben ik dan een toeschouwer?
Nee, bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Het is niet de bedoeling om met 11 chauffeurs naar een uitwedstrijd van jeugdleden t/m 17 jaar te rijden. Maximaal 5 benodigde chauffeurs is de norm voor alle teams (voor teams t/m O12 minimaliseer aantal benodigde chauffeurs waar mogelijk)

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
Nee, als uw kind sport op ons sportpark dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken. Afzetten en ophalen aan de poort dus.

Is het toegestaan om met personen uit meerdere huishoudens in één vervoersmiddel te reizen naar uitwedstrijden?
Ja, dit is toegestaan. Hiervoor gelden wel de richtlijnen en adviezen vanuit de overheid. Wanneer je met personen uit meerdere huishoudens plaatsneemt in één auto is het advies om een mondkapje te dragen voor reizigers van 13 jaar en ouder.

Beslisboom Corona voor ouders/verzorgers van jeugdleden en seniorenleden.

Voor de ouders/verzorgers van jeugdleden en seniorenleden, en voor ons als vereniging, blijft het een lastige inschatting of kinderen en volwassenen wel/niet naar de trainingen en wedstrijden mogen met klachten als neusverkoudheid, hooikoorts enz. Per 22 september is er een update van de beslisboom voor de basisscholen en voor kinderen 12+ en volwassenen, welke ook voor voetbalverenigingen geldt.

Daarom vragen wij alle ouders/verzorgers van jeugdleden en seniorenleden om “de beslisboom” volgen als richtlijn om zo onduidelijkheid, miscommunicatie te voorkomen.

Beslisboom kind 0 jaar tm groep 8

Beslisboom 12 plus

We gaan er vanuit dat dit ons allemaal helpt in het maken van de beslissing of een kind wel of niet naar de training en/of wedstrijd kan. Alvast bedankt voor ieders medewerking!

Voor meer informatie of veel gestelde vragen, raadpleeg de website van de KNVB. 

—————————————————————————————————————————————————-

Update 28 september:
De volgende wijzigingen op de Corona maatregelen zijn met ingang van 29 september 2020 18:00 uur van toepassing:

– Regel is: Kom zoveel mogelijk omgekleed naar het sportpark en douche bij voorkeur thuis.

– Ouders en toeschouwers zijn vooralsnog 3 weken NIET welkom bij alle wedstrijden en trainingen excl. begeleiding

– Alle teams krijgen wel een kleedkamer toegewezen om spullen neer te leggen maar douche bij voorkeur thuis, voor nummer kleedkamer raadpleeg de Voetbal.nl-app.

– Kantine en tent vooralsnog 3 weken gesloten

—————————————————————————————————————————————-

Update 19 september:
Corona maatregelen vv Hapert beschikbaar via de Voetbal.nl app
Vanaf vandaag zijn deze maatregelen rechtstreeks vanuit de Voetbal.nl app te bereiken. Vanuit de app wordt de pagina met Corona maatregelen op de website van vv Hapert geopend.

Nu de eerste trainingen in voorbereiding op het komende seizoen zijn begonnen en de beker- en competitiewedstrijden voor de deur staan, is het een goed moment om u als bezoeker van ons sportpark op de hoogte te stellen van de coronamaatregelen die bij het betreden van ons sportpark van toepassing zijn. Deze maatregelen zijn een aanvulling op de richtlijnen van de overheid, RIVM en KNVB.

We gaan ervan uit dat iedereen die ons sportpark bezoekt, de door de overheid opgelegde regels, accepteert en respecteert.

Volg altijd de aanwijzingen op van het kader, bijvoorbeeld trainers, leiders, kantinemedewerkers en bestuursleden.

Algemeen

 • Voor iedereen geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop; heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. Schud geen handen.
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen.
 • Maak gebruik van de handhygiëne dispensers op de verschillende locaties op ons sportpark.
 • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportpark.
 • Houd 1,5 meter afstand met personen van 18 jaar of ouder en vermijd drukte.
 • Ben je in een code oranje of rood gebied geweest of iemand binnen je gezin/huishouden? Kom dan (ongeacht de leeftijd) 10 dagen niet naar het sportpark conform de regels van de thuisquarantaine.
 • Registreer jezelf bij binnenkomst sportpark en kantine middels QR code naar contactformulier.
 • De algemene regels zijn ook na te lezen op aangeplakte posters.

 

Velden en kleedkamers

 • Kom zoveel mogelijk omgekleed naar het sportpark en douche bij voorkeur thuis.
 • Alle teams krijgen wel een kleedkamer toegewezen om spullen neer te leggen en eventueel te douchen, voor nummer kleedkamer raadpleeg de Voetbal.nl-app.
 • Looproutes zijn waar nodig aangegeven met pijlen.
 • Eigen bidon gebruiken bij wedstrijd of training. Teambidons worden niet toegestaan.
 • Zitplaatsen op de tribune: alleen zitten op de rijen die volgens de stickers daarvoor aangewezen zijn (steeds één rij vrij laten).
 • Ouders en toeschouwers zijn welkom bij de wedstrijden, denk ook hierbij aan de 1,5 m afstand regel (tenzij ze uit hetzelfde huishouden komen).
 • Geforceerd stemgebruik langs en in het veld, zoals schreeuwen, is niet toegestaan.

Onderstaande punten gelden voor 18 jaar en ouder (JO19 teams en senioren):

 • De kleedkamers mogen voor trainingen en wedstrijden door maximaal 8 personen tegelijk gebruikt worden. We streven er naar, afhankelijk van het wedstrijdprogramma op zondag, om voor elk team (vv Hapert en bezoekers) twee kleedkamers beschikbaar te stellen.
 • Omkleden in kleedkamers kan op 1,5 meter maar houdt rekening met gefaseerd gebruik van de kleedkamers (neem privé eigendommen mee naar wedstrijdveld en neem rustmoment tussen beide helften buiten op het veld).
 • Douchen na de training of wedstrijd kan maar houdt ook hier rekening met de 1,5 meter regel en douche met maximaal 2 personen tegelijk. Thuis douchen mag ook als men daar liever de voorkeur aan geeft.
 • In de dug-out moet er steeds een stoel vrij blijven tussen de spelers. Er kunnen stoelen van het terras bijgezet worden indien noodzakelijk.
 • De aanvoerder is verantwoordelijk voor het waarborgen van 1,5 meter regel tijdens het vieren van een doelpunt of uitvoeren van een wissel.
 • Voor zowel thuisspelende als bezoekende teams geldt het advies om zoveel mogelijk omgekleed naar het sportpark te komen.

Kantine en tent:

 • Ook voor de kantine en de tent geldt hetzelfde protocol als voor de horeca.
 • Registratie middels QR code (dat geldt overigens niet voor spelers en begeleiders die op het wedstrijdformulier staan, hun gegevens worden automatisch geregistreerd via de Voetbal.nl-app).
 • Toegang van de kantine enkel mogelijk via ingang bij hal bestuurskamer
 • Bij toegang kantine en na toiletbezoek handen desinfecteren.
 • Bij verlaten kantine handen desinfecteren.
 • Aangegeven looproutes volgen.
 • Verzoek om zoveel mogelijk met PIN te betalen.
 • Alleen zitten. Het is niet toegestaan stoelen of tafels te verplaatsen.
 • Samen met je team aan 1 tafel (zoals gebruikelijk) is helaas niet mogelijk.
 • Uitgang kantine via tent ook voor gebruik van toiletten.

TIPS:

 • Hou je bij uitwedstrijden ook aan de maatregelen en richtlijnen van deze vereniging. Kijk hiervoor ook op de website van de vereniging waar je gaat spelen.
 • Bij gezamenlijk vervoer naar uitduels is het advies om in de auto mondkapjes te gebruiken (eigen verantwoordelijkheid).

Wij realiseren ons dat het heel veel regels zijn. Maar ze zijn echt nodig om te voorkomen dat er een piek in besmettingen ontstaat, teams niet meer kunnen voetballen en ons sportpark moet sluiten. Houdt elkaar alert en wijs elkaar op de regels. Je doet het voor elkaars gezondheid.

Tips en/of vragen? Neem contact op via secretariaat@vvhapert.nl

Met sportieve groet,
Het bestuur vv Hapert