Na een bloedstollende ontknoping tussen Argentinië en Frankrijk heeft Gerrit Bierens zich gekroond tot de voetbalkenner van Hapert. Argentinië heeft voor de derde keer de wereldtitel gewonnen. De ploeg nam na een zinderende finale in Qatar met een gelijke stand na de reguliere speeltijd (2-2) en de verlenging (3-3) de strafschoppen beter dan titelverdediger Frankrijk.

Ook in de WK-poule van vv Hapert was het zeker net zo spannend. Het kon voor de finale nog alle kanten op. Van de top 10 voor de finale hadden op voorhand Joep Spliethof en Mike Schilders Frankrijk gekozen als wereldkampioen. Dat leek een meesterzet omdat velen Brazilië hadden ingevuld. Bjern van Lieshout had Argentinië, maar die ging een dag eerder de mist door Marokko te laten winnen van Kroatië.

Uiteindelijk wonnen Messi & Co de finale en kon de balans opgemaakt worden. Gerrit Spliethof won met 4.610 punten, met 9 punten minder werd Giel Verdonschot (Gielv10) tweede. Anna van de Wijdeven maakt het podium compleet (4.582 punten). De rest van de prijzen gaan naar Bjern van Lieshout (4e), Mike Schilders (5e) en Bram Schoenmaker (6e), die nog een reuzensprong maakte van 53 plaatsen in de laatste ronde.

De prijzen worden uitgereikt op de nieuwjaarsreceptie op zondag 15 januari.