Met nog drie speelronden te gaan en een verschil van vijf punten naar de nacompetitieplek, kon Hapert enkel genoegen nemen met een overwinning tegen Terlo en zo geschiedde. Hapert leidde al snel door twee treffers van Dave Koolen. Nadat Erwin Isbouts de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam, was het wederom Koolen die in de eerste helft al de eindslag bepaalde: 3-1.

Het belang van de wedstrijd was er voor beide ploegen, maar het was Hapert dat dit in de eerste helft ook op het veld toonde. In de zevende minuut was het al raak, nadat Bjern van Lieshout met een voorzet op maat Dave Koolen in stelling bracht en hij bracht de thuisploeg overtuigend op voorsprong. Hapert wilde door en de voorsprong werd in de 22e minuut verdubbeld. Een corner van Benjamin van der Heijden, werd door Yorick Hooyen panklaar op het hoofd van Dave Koolen gekopt en die verzilverde van dichtbij de kans.

Direct hierna mocht Erwin Isbouts van dichtbij aanleggen voor een vrije trap en hij schoot beheerst de 2-1 via de onderkant van de lat binnen. In de aanval hierna kreeg Terlo ook een enorme mogelijkheid om gelijk te komen, maar Thijn Gevers zijn inzet ging naast. Hapert moest bijschakelen en deed dit. Een corner van Bjern van Lieshout werd door Koolen binnengekopt en zo kon hij na een half uur zijn hattrick compleet maken. Nog voor rust moest Hapert de wedstrijd in het slot gooien, maar Van Lieshout liet dit twee keer na en ook Nick Bogers stuitte in een één op één op doelman Stan van de Bersselaar.

De eerste kans van de tweede helft was er voor de uitploeg. Het was echter Kwint Witteveen die vanuit buitenspelpositie scoorde en zodoende werd de goal afgekeurd. In de fase hierna controleerde Hapert de wedstrijd en kon het een kwartier voor tijd de wedstrijd beslissen, maar Bjern van Lieshout stuitte tot tweemaal toe op doelman Van de Bersselaar. Door een blessuregeval van Roel Bottram, moest Hapert de laatste dertien minuten met tien man overleven, maar in gevaar kwam het niet meer en zo noteerde het drie zeer belangrijke punten.

Klik hier voor de foto`s