Uit tegen SV Budel; altijd lastig. Zeker als deze directe concurrent vorige week hun eerste overwinning van het seizoen heeft weten te boeken uit tegen Bladella. Hapert zelf was best tevreden met het 1-1 gelijke spel vorige week en was er nu op gebrand om Budel pijn te doen. Waardoor het gat met hen weer 5 punten zou worden.

Bij veerlies zou Budel over Hapert heen gaan op de ranglijst. Veel om voor te knokken dus.

De beginfase was van beide partijen afwachtend. Budel was licht boven liggend, maar dat kwam dan wel vooral doordat Hapert niet geduldig genoeg was en heel slordig aan de bal. De gastgevers hadden iets meer balbezit, maar werden niet of nauwelijks gevaarlijk. In de 17e minuut kwam Hapert dan redelijk uit het niets op voorsprong. Mauro van Houtum probeerde het maar eens van afstand en verraste daarmee doelman Dennis van Gils. Vanaf dat moment leek Hapert een juk van zich af te werpen en nam het de wedstrijd in handen. De onrust was weg en Budel kwam er in de eerste helft eigenlijk nauwelijks nog aan te pas. Alleen verzuimde Hapert zich wel te belonen. Kevin Raaijmakers zag een lobje net over de lat op het dak van het doel belanden en even later was Kevin wederom het eindstation van een goed lopende aanval. Nu echter belande zijn schot op de lat. Hapert ging dus uiteindelijk rusten met de minimale voorsprong.

Na de rust was het echter wederom Mauro van Houtum die voor de bezoekers de marge verdubbelde. Hij veroverde zelf de bal op eigen helft en liet met een versnelling de hele Budel verdediging achter zich. Net toen hij alsnog werd achterhaald, schoot hij overtuigend de 0-2 binnen. De thuisploeg had ondertussen de lange spits Wilgard Vos binnen de lijnen gebracht. Langzaam maar zeker drong Budel wat aan, maar er leek geen vuiltje aan de lucht. Totdat de ingevallen Vos een voorzet van dichtbij hard mocht afronden en daarmee de marge weer halveerde. Budel rook bloed en ging nog wat offensiever spelen. En bij Hapert sloop de onzekerheid weer in de ploeg. Een paar minuten voor tijd werd Budel beloond. Wouter Spee haalde de trekker over. Weliswaar vanuit vermeend buitenspel positie, maar de scheidsrechter ging daar niet in mee en telde de treffer goed. Van een ogenschijnlijk gewonnen situatie, was Hapert nu terug daar waar het begon; een gelijk spel.

Maar dat was buiten Kevin Raaijmakers gerekend. De blessuretijd was reeds begonnen toen hij van ca 25 meter mocht aanleggen voor een vrije trap. Daar waar het vizier in de eerste helft nog niet helemaal scherp stond, was het nu wel raak. Zijn trap was niet eens zo heel hard, maar er leek een venijnige curve aan te zitten. Keeper Van Gils verkeek zich er in elk geval op en zag de bal schuin boven hem binnen vallen.

Op de valreep dan toch de 3 punten voor Hapert en het doet daarmee goede zaken op de ranglijst.