De thuisploeg had de touwtjes in de eerste helft stevig in handen. Twee keer stond de lat een Hapertse treffer in de weg, maar Lars Jansen zorgde uiteindelijk toch voor de verdiende 1-0. Ook aan het begin van de tweede helft stuitte Hapert op de lat en zo vergat het afstand te nemen. Het oude gezegde kwam weer om de hoek kijken en na de gelijkmaker, counterde SBC in blessuretijd naar 1-3.
Met zes ploegen dichtbij elkaar op de ranglijst en vier ploegen die elkaar op deze donderdagavond troffen, wist Hapert dat de punten waardevol zouden zijn. Het ging dan ook voortvarend van start en de gehele eerste helft was het eenrichtingsverkeer. Lars Jansen kopte na 25 minuten spelen op de bovenkant van de lat en even later kreeg dezelfde Lars de grootste kans van de wedstrijd op de openingstreffer. Thom Lauwers zette hoog druk en veroverde de bal. Hij bracht vervolgens Lars van dichtbij in stelling, maar doelman Sem van de Vijver kreeg er nog net een vingertop achter en de bal kwam via de onderkant van de lat weer het veld in. Enkele minuten later beloonde Hapert het sterke spel. Een panklare voorzet van Thed van de Kerkhof werd door Lars Jansen beheerst binnengekopt. Hiermee was de 1-0 ruststand een feit, in een eerste helft waarin SBC geen enkele doelpoging wist te ondernemen.
In het tweede bedrijf wilde de thuisploeg het snel beslissen en Kevin Raaijmakers was hier na drie minuten al dichtbij. Een afgeslagen corner belandde voor zijn vrije linker en ook hij trof met een beheerst schot de onderkant van de lat. Even later moest de doelman zich strekken voor een mooie volley van Thed van de Kerkhof, maar hij redde fraai. De grotere marge bleef dus uit en hierdoor bleven de bezoekers uit Son en Breugel geloven in een resultaat.
Helaas voor Hapert kwam dit resultaat er ook. SBC kwam na een uur spelen tot haar eerste doelpoging en deze was direct doeltreffend. Sander Egmond kon een voorzet vrij binnenkoppen en in twee instanties ging de bal achter doelman Jesper Storms. Direct hierna volgde ook de tweede treffer van de uitploeg. Hapert dacht aan aanvallen, maar niet voor het eerst dit seizoen leidde dit tot balverlies waarbij veel spelers voor de bal stonden. Wederom profiteerde Sander Egmond hiervan. Hapert kon weer op zoek naar de gelijkmaker en leek deze te vinden door een rake treffer van Kevin Raaijmakers. Het was echter grensrechter Van Fulpen die een volledig geldig doelpunt ongedaan maakte door zijn vlag omhoog te steken en de scheidsrechter ging hier in mee.

In de slotfase waren er nog enkele kansen voor Hapert, maar de gelijkmaker viel niet. In de blessuretijd counterde SBC naar de 1-3 en zo liet Hapert, na een uitstekende eerste helft, toch de punten liggen.