Na de degradatie naar de vierde klasse waren de verwachtingen voor Hapert hoog, maar na de eerdere thuisnederlaag tegen Unitas, is Hapert er niet in geslaagd zich te revancheren tegen Nieuw Woensel. Hapert leed een pijnlijke 2-1 nederlaag.

Na vijf minuten kreeg Hapert al een grote kans. Lars Jansen omspeelde de Eindhovense doelman, maar wist zichzelf niet te belonen. Ook een mogelijkheid voor Benjamin van der Heijden bleef onbenut. Hapert had het overwicht in deze fase, maar speelde te traag en deed er aanvallend te weinig mee en na een half uur spelen kreeg het de deksel op de neus. Een zondagsschot van Gino de Wijs viel tegendraads in de bovenhoek. Hapert kon de stand al direct gelijktrekken, maar Bjern van Lieshout wist een één op één niet te verzilveren en schoot op de doelman.

Direct na de rust maakte Hapert wel de verdiende gelijkmaker. Een strakke voorzet van Thed van de Kerkhof werd bij de tweede paal binnengetikt door Lars Jansen. Het leek erop dat Hapert nu door ging drukken, maar het spel werd slordiger en de ruimtes groter. Nieuw Woensel kwam er vaker gevaarlijk uit met de snelle voorwaartsen en Hapert bleef met het balbezit op zoek gaan naar kansen. Jansen leek met een kopbal dicht bij de voorsprong te zijn, maar zijn inzet ging naast.

Nadat Nieuw Woensel een tweetal keer gevaarlijk was met een vrije trap, pakte het tien minuten voor tijd de voorsprong. Een hoekschop kon volledig vrij worden binnengeschoten door Thomas van Kersbergen. Terwijl het oppassen bleef voor de uitvallen, zette Hapert alles op alles om in ieder geval nog een punt mee naar huis te nemen, maar het wist niet meer te scoren. Dit resulteerde in een erg pijnlijke nederlaag voor de rood-blauwen en zo een teleurstellende competitiestart.