Na twee overwinningen tegen laagvliegers ZSC en Pusphaira, ging Hapert op zoek naar de derde overwinning op rij. Deze leek er lange tijd in te zitten na een doelpunt van Martijn Hoeks, maar in de blessuretijd kwam DOSL middels een penalty langszij.

De eerste helft verliep zoals deze vooraf werd verwacht. De thuisploeg speelde met vijf man achterin, waardoor Hapert veelvuldig de bal had en op zoek ging naar kansen. Na twee minuten werd al een kopbal van de lijn gehaald en een kwartier later wist Niek Kramer een niet te missen kans toch te missen. Aan de andere kant was DOSL ook met een kopbal dichtbij. In de 37e minuut wist Martijn Hoeks een vlot lopende aanval binnen te tikken op aangeven van Lars Jansen en zo gingen beide teams met een 0-1 stand rusten.

Na de pauze bleef Hapert op zoek gaan naar het tweede doelpunt, maar dit bleef, ondanks mogelijkheden voor Sem Liebregts, Stef van de Sande en Lars Jansen, uit. Aan de andere kant ging DOSL in de laatste tien minuten opportunistischer spelen en dit leidde direct tot twee grote mogelijkheden. Desondanks leek Hapert de overwinning over de streep te trekken, maar in de slotfase maakte het bij het verdedigen van een hoekschop een onnodige overtreding. Aanvoerder Ralph Geelen wist deze buitenkans te benutten en scoorde zo uit het eerste schot op goal voor de thuisploeg.

Een mooie mogelijkheid om een sprong op de ranglijst te maken, wordt zodoende niet benut door vv Hapert. Aankomende zondag wacht de thuiswedstrijd tegen De Raven.