Na maandenlang geen officiële wedstrijd te hebben gespeeld (op de recente bekerwedstrijden na), mochten de rood blauwen eindelijk weer eens de wei in. Als seizoen ouverture stond de uitwedstrijd tegen Dommelen op het programma. Een mooie test om te zien waar het staat.

Klokslag half drie liet scheidsrechter Van Dinter het beginsignaal klinken. Dommelen begon feller aan de wedstrijd dan Hapert. Luid coachend zette de thuisploeg hoog druk. Hapert had het daar in de eerste 10-15 minuten lastig mee en kwam maar moeilijk onder de druk vandaan. Toch leverde het Dommelen nauwelijks iets op; tot echte kansen kwam het niet. Hapert probeerde wel op te bouwen, maar onzekerheid was duidelijk zichtbaar. Daarom werd teveel gekozen voor de lange bal. Na een klein kwartier beet Hapert beter van zich af en de eerste grote kans van de wedstrijd was dan ook voor de bezoekers.

Een prima indraaiende vrije trap van Mauro van Houtum werd geschampt door Yorick Hooyen en daarna op miraculeuze en gelukkige wijze met het hoofd gekeerd door doelman Soeteman. Even later mocht Van Houtum namens Hapert nog een keer aanleggen, maar zijn inzet van rand 16 meter, was nu te zwak om het Soeteman moeilijk te maken. In het verdere verloop van de eerste helft golfde het spel op en neer. Beide teams speelden niet echt goed, maar waren aan elkaar gewaagd. Na een kleine kans voor Dommelen en een grote kans voor Frans Leyten voor Hapert, leek de brilstand op het bord te blijven tot de rust. Dat was echter buiten Bryan van Gerwen gerekend. De verdediging van Hapert stond niet goed en liet Van Gerwen vanaf rand strafschopgebied vrij aanleggen voor een lage geplaatste schuiver; 1-0 voor Dommelen.

Na de thee een gretiger Hapert. Nu was het spelbeeld andersom en drong Hapert Dommelen terug. De thuisploeg beperkte zich tot tegenhouden. Het vertraagde daar waar mogelijk en probeerde via countervoetbal tot scoren te komen. Hapert had een overwicht maar wist dat toch ook niet om zetten in legio kansen. Sterker nog, de eerste kans was voor de thuisploeg, maar doelman Jesper Storms was op zijn post. Een dik kwartier voor tijd was Hapert dichtbij de gelijkmaker toen Yorick Hooyen zijn kopbal bij de tweede paal gekeerd zag worden. Hapert bleef het proberen en kreeg 5 hoekschoppen achter elkaar, maar helaas leidde dat niet tot echte kansen. Hapert speelde vol op de aanval. Laatste man Sander Raaijmakers maakte oorlog voorin, maar zonder resultaat. In de blessuretijd ging een kopbal van Hooyen voorlangs en daarmee was de nederlaag voor Hapert een feit.

Op basis van de tweede helft had Hapert zeker een puntje verdiend. Dommelen trainer Paul Firet gaf na afloop aan dat de thuisploeg vandaag de gelukkigste was geweest. Maar dat levert gewoon 3 punten op voor Dommelen. Hapert ontvangt zondag 27 september Wilhelmina Boys uit Best.

Kijk hier naar de foto`s