Op een zonnig Sportpark De Lemelvelden, is Hapert er niet in geslaagd om een succesvol gevolg te geven aan de 11-2 overwinning op Nieuw Woensel. Met de laatste trap van de eerste helft kwamen de bezoekers op voorsprong. Direct na rust trok Sem Liebregts de stand gelijk. Ondanks een opeenstapeling van Hapertse kansen, bleef de stand in evenwicht.

In de eerste helft was er een licht overwicht voor Hapert. Na twintig minuten spelen kon dit leiden tot de voorsprong, maar Bjern van Lieshout kon zijn inzet niet verzilveren tot een doelpunt. Ook schoten van Dave Koolen en Thed van de Kerkhof vonden geen doel. Na 36 minuten spelen leek Pusphaira met tien man door te moeten. Leon de Linde had reeds geel ontvangen en trok aan de noodrem om Thed van de Kerkhof te stoppen in zijn vrije doortocht. De Linde werd gespaard door scheidsrechter Ahrouch, die het wel als een overtreding, maar als ongelukkig uitglijden beoordeelde. Net voor de rust kwamen de bezoekers uit Eindhoven op voorsprong, nadat de doelman van Hapert een schot van Dirk Krus niet voldoende kon pareren.

Twee minuten na de pauze trok Sem Liebregts de stand gelijk. Hij kreeg een afgeslagen voorzet voor zijn voeten en trof van twintig meter met een schitterende uithaal de linkerbovenhoek. Pusphaira was hierna weer dicht bij een voorsprong, maar doelman Jurre Coppelmans keerde de kopbal. Aan de andere kant onderscheidde doelman Gilles de Vleeschauwer zich meermaals, waarbij het hoogtepunt een driedubbele redding bij een hoekschop van Hapert was.

Het hoogtepunt tot dan toe, want vijf minuten voor tijd vloog de bal op miraculeuze wijze niet in het doel van de gasten. Een indraaiende corner werd door Dave Koolen op de binnenkant van de kruising gekopt, waarna de rebound van Thed van de Kerkhof van de lijn werd gehaald. De bal bleef in de vijf meter liggen, maar nog twee daaropvolgende rebounds werden geblokt. In de blessuretijd was Yorick Hooyen alsnog dicht bij de voorsprong, maar het was wederom De Vleeschauwer die de strakke kopbal stijlvol keerde.

Met een teleurstellend gevoel verliet Hapert het veld. Komende zondag wacht de kans op herstel met de uitwedstrijd tegen ZSC in Westerhoven.